bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Atatürk Sevgisi ve Samsun
Yazarlar // 13 Ağustos 2017 Pazar 13:29

Ragıp GÖKER

Ulu önder, Türk ulusunun yeniden doğumu sayılan 19 Mayıs 1919’u kendi doğum günü olarak kabul ettiği için Samsun, Atatürk’ün Şehri olarak anılır.
Bu özelliğimizle gurur duyarız.
Atatürk düşmanlarının çoğalmasına rağmen, halkın cebinden para vererek yaptırdığı ve adına ‘Onur Anıtı’ denilen Atatürk heykeli, her gün yurdun dört bir yanından gelenler tarafından ziyaret edilir. Bu da başka bir övünç kaynağımızdır. Samsunsporumuzun arması Atatürk Anıtıdır.
Büyükşehir Belediyemizin yanı sıra, Atakum Belediyesinin logosunda da Onur Anıtı vardır.
Bu şehrin bir başka gözbebeği Ondokuz Mayıs Üniversitesi de, logosunda Atatürk heykeline ait figürü kullanır.
Biz çocuklarımızı Atatürk sevgisiyle büyütürüz.
Birilerinin bunu çekemediği anlaşılıyor.
Değiştirme bahanesiyle OMÜ’nün logosundan Atatürk’ü çıkarmayı deneyenlerle ilgili ilk haberi bu gazetede ve bu sütunlarda okudunuz.
Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, sanat kurulu üyelerince logonun değiştirilmesine dair bir öneririnin getirildiğini ama önerinin logodan Atatürk figürünü tümden çıkarmayı değil de, daha çok ön plana almayı amaçladığını söylese de, biz logoyla ilgili iki ayrı teklifin yapıldığını ve birinin tümden Atatürk figüründen yoksun olduğunu biliyorduk.
Öneri, senato gündemine gelmeden rafa kaldırılınca, provokatörlükle suçlansak da, amaç hasıl olduğu için, konu bizim de gündemimizden çıkmıştı.
Ancak, üniversitede yeniden böylesi girişimlerde bulunulacağını tahmin ediyorduk.
Diş Hekimliği Fakültesi, Rektör’ün Samsun dışında olduğu bir sırada bombayı patlattı nitekim. Önceki gün aradığım rektör Bilgiç de, bu duruma şaşırdığını söylüyor.
Rektörün şaşkınlığını anlıyorum, zira daha bir yılını doldurmamışken, üniversitenin çözmesi gereken onca sorunuyla uğraşmak yerine, logodan Onur Anıtı’nı silerek, Samsun halkının gönlünden Atatürk sevgisini yok edeceğine inanan bir gurupla uğraşmak durumunda kaldı.
Diş Hekimliği fakültesindeki denemenin masum bir girişim olduğunu düşünebilirsiniz.
Ama ben öyle olduğuna inanmıyorum.
Samsun halkının tepkisi ölçülüyor zannımca.
Diş Hekimliği Fakültesindeki logo skandalına verilecek reaksiyonun şiddetine göre, daha önce Atatürk ilkelerine bağlılığı ile tanıdığımız Rektör Bilgiç tarafından savuşturulan logo değişikliği ile ilgili o teklif, yeniden gündeme taşınacaktır.
Niyet okuma gayreti içinde olduğumu düşünebilir bazıları.
Bu konuda verdiğimiz haber ve yorumlarımızın ‘’Provokasyon’’ olarak tanımlanmasına rağmen, haberimiz doğru çıktığı için sevindiğimi sanmayın.
Üzüldüm aksine.
Sait Bilgiç’in Rektörlük koltuğunda oturduğu üniversitede bunu yapmaları şimdilik mümkün görünmüyor olsa da, bir daha böyle bir saçmalığı deneyeceklerine inanıyor ve bundan endişe ediyorum çünkü.
Ama şunu söylemeden edemeyeceğim. Bir gün, o güce ulaşıp logodan Atatürk’ü silebilirler mi emin değilim.
Ama şundan eminim: Bu halkın kalbindeki Atatürk sevgisini asla silemeyecekler.