bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Atatürk Ölmeyi Emretti
Yazarlar // 18 Mart 2020 Çarşamba 17:24

İsmail BAŞARAN

18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir. Bu zafer hepimize (Osmanlı hayranları hariç) kutlu olsun.

Tarihler bu zaferi şöyle yazmıştı: 18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir. Mustafa Kemal Atatürk bu savaşların baş mimarıydı ve askerine “Ben sizlere ölmeyi emrediyorum” demişti.

Çanakkale savaşlarının yapıldığı bölgeyi birkaç kez dolaşanlardan birisiyim. Orada insan duygulanıyor ve gözleri yaşarıyor. Bir ulusun emperyalizme ve onun yurt içindeki uşaklarına karşı dik duruşu ve zaferidir Çanakkale savaşları.

Yurt içindeki bu uşaklar bugün de vardır sanırım. Çünkü Türkiye’nin kurtuluşunun Türklerle değil de Araplarla gerçekleşeceğini kanla yoğrulmuş toprakları para karşılığı satanlar var ya işte asıl vatan hainleri onlardır. Onlar, korona virüsünden daha da tehlikelidir Türkiye için.

 

MAAŞLAR NEDEN ÖDENEMİYOR

Samsun'un Canik Belediyesi'nde şirket işçisi olarak çalışan 150 işçi, bu ay maaşlarından yapılan kesinti ile şaşkına dönmüşler. 3 bin lira gibi bir aylık ücret alan şirket işçileri, maaşlarından 400 lira kesinti yapıldığını gördü.

Neden diye sormuyorum. Paraları yoktur herhalde. Veya kadrolar şişirilmiştir. İşçiler, sorunun çözümü konusunda adım atmaya hazırlanıyor diye duyumlar geliyor. Umarım kısa zamanda sorun çözülür de işçiler haklarına kavuşur. Yönetenler unutmasınlar, işçileri, çalışanları yanlarına alamayan yöneticiler ikinci dönemlerini göremiyor ve koltukları devrediyorlar.

Sadece Canik Belediyesi’nde değil sorunlar Atakum Belediyesi’nde de var bu sorun. İddialara göre Atakum Belediyesi'nde Başkan Deveci'nin 'maaş veremiyoruz, emekli olun' diyerek, işaret ettiği 13 kadrolu işçi zorunlu emekli edilmişler.

Yaştan emekli oluyormuş çalışanlar. Atakum Belediye başkanı 69 yaşında. Emekli edilecekse veya emekli edecekse önce kendisini emekli etmeli. Seçimden sonra da 60 yaş üstü 7 kişi başlamış, onlar neden emekli edilmiyor?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Yeteri kadar nedeniniz varsa, her şeyi yapabilirsiniz. (Jim Rohn)