bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Atanamayan Öğretmenler Beklemede
Yazarlar // 1 Şubat 2019 Cuma 23:05

İsmail BAŞARAN

2019 Yılının Şubat ayı başladı, ilk yarı tatili sona erdi ve öğrencilerle öğretmenler okullarına başladı.

Ancak Türkiye’de okullarını bitirmelerine rağmen özellikle doğu ve güneydoğu illerinde aynı sınıfta öğrenim görmeye çalışan ilkokul öğrencileri ve bu öğrencileri öğretmeye, hayata hazırlamaya çalışan öğretmenler var.

Sadece o bölgede mi, arasanız Samsun’da bulabilirsiniz böyle yanlışlıkları. Bu arada, eğitim ve öğretimlerini tamamlamalarına rağmen atanamayan 40 bin dolarında öğretmenin olduğu da söyleniyor.

Bu atanamayan öğretmenlerin aileleri kaçar gibidir bilemem de bunu 21 Mart günü yapılacak olan yerel yönetim seçimlerinde kendi sandıklarına devşirmek isteyenler de çıkabilir kanısındayım.

Nedeni basit, çünkü sahalardaki yoklamalar ile liderlerin konuşmalarına bakılırsa seçim zorlu geçecek ve sonuçlar da bıçak sırtı halde olacak.

Liderlerin, özellikle de CUMHUR İttifakı liderlerinin konuşmalarındaki ifadelerden çekince duydukları da anlaşılıyor.

Atanamayan öğretmenler sesinizi şu sıra çıkarırsanız atamalarınız yapılabilir gibi geliyor bana. Atamalarınız yapılmazsa de önünüze gelecek sandıklarda ailelerinizle birlikte hesap sormak veya sormamak size kalmış.

 

KİME OY VEREYİM?

Yanlış anlaşılmasın sakın soruyu ben kendi adıma vermiyorum benim kime ve hangi partinin adayına oy vereceğimi biliyorum.

Bu soruyu soranların çoğu kararsız vatandaş tarafından soruluyor. Sayı arttıkça da 31 Mart günü yapılacak seçimlerin sonuçlarının halen kararsız olan seçmenler tarafından belirleneceğini söyleyebiliriz.

Kararsız seçmeni kendi yanına çekmek için adayların ve partilerin sahaya inip birebir temasta bulunmaları gerekiyor.

Bu yapılıyor mu?

Adayların bir bölümü sahada, bir bölümü sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla çalışıyor görünümünde. Sahada olanlar AK Parti Büyükşehir adayı Demir ile İYİ Parti İlkadım adayı Demirtaş.

CHP’nin bilindiği gibi Samsun Büyükşehir’de adayı yok. İYİ partiyi destekleyecek.

İlçeler karmakarışık, mahallelerdeki muhtarlıklar desen daha da karışık. Hele Belediye Meclis Üyesi olabilmek için yarışanların afişleriyle gözlerimizi boyamaları gerçekten vahim.

İçinizdeki kararsızlara sesleniyorum hangi parti veya adaya oy verirsiniz bilemem de unutmamanız gereken seçim sonuçlarını sizin belirleyeceğinizdir.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Demokrasi, hakettiğimizden daha iyi yönetilmeyeceğimizi garanti eden bir sistemdir. (George Bernard Shaw)