bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Atakum'da Neler Oluyor? (1)
Yazarlar // 18 Ocak 2019 Cuma 21:35

Ragıp GÖKER

Çeşme’de yaşayan gazeteci arkadaşım Ayhan Köksal’ın, İzmir için geciken aday açıklaması nedeniyle  ’’CHP adaylarını 30 Mart’ta mı açıklayacak?’’ şeklindeki paylaşımını görünce, Millet İttifakı’nı oluşturan CHP ve İYİ Parti’nin Samsun adaylarını açıklamasındaki gecikme kafama takıldı.

CHP’nin İzmir adayları gibi, Samsun’daki adaylarının açıklanması da çok bilinmeyenli denkleme dönüştü.

Özellikle Atakum ve İlkadım adayları merak ediliyor.

Bedri Yaşar’ın verdiği bilgiye göre Millet İttifakı’nda İlkadım’ın İYİ Parti’ye, Atakum’un da CHP’ye bırakıldığını biliyoruz.

İlkadım’daki aday açıklamasının Cumhur İttifakı’nda kimin aday yapılacağına bağlı olduğu anlaşılıyor, ancak CHP’nin Atakum aday adayları, aylardır sahadalar.

Önceki gün, 100. Yıl Platformu’nun kurulması nedeniyle açıklama yapılan Mimarlar Odasına Samsun Şubesine gittiğimde, Bayram Çelik’e yakınlığı ile bilinen bir arkadaşım, ‘’Bugün Bayram açıklanacak’’ diye kulağıma fısıldadığında, orada bulunan Bayram Çelik’e, o haberin doğru olup olmadığını sorduğumda ‘’Benim aldığım haber de öyle’’ diyerek bir anlamda o haberi doğrulamıştı.

Dün akşam saatlerinde, haber merkezine Bayram Çelik’in açıklandığı şeklinde haberler gelmeye başladığında, kendisini kutlamak için aradığımda ise şaşkındı ‘’MYK’da adım çıkmış ama görüşülmesi için parti meclisine gelmemiş’’ diyordu.

Sahi ne oluyor Atakum’da?

CHP’nin Atakum’da Cemil Deveci, Bayram Çelik, Aylin Tat, Abdullah Taşkın, Turgay Özçelik ve Murat Erkan’dan oluşan 6 aday adayı var.

Atakum, Samsun’da CHP’nin Yakakent’le birlikte seçim kazanmaya en yakın olduğu ilçe olarak yorumlanıyor.

Diğer ilçelerin bazılarında aday bulmakta bile zorlanırken, Atakum’da ise 6 aday adayının yarışması bunun bir ispatı gibi zaten.

Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ve MHP’nin adayları ise yarın açıklanacak.

Atakum AK Partiye bırakıldığı için de, bir sürpriz yaşanmazsa muhtemelen mevcut Başkan İshak Taşçı yeniden aday gösterilecek

Atakum’un şu anki Belediye Başkanı İshak Taşçı, AK Partili olduğu için dört yıldır doğal olarak AK Parti adına propaganda yapıyor.

CHP ise sözüm ona adayını belirlerken ince eleyip, sık dokuyor.

Açıklama gecikince başta aday adayları olmak üzere teşkilatın da morali bozuldu.

Seçmen bile seçim havasından uzaklaştı.

CHP’de neler oluyor?

Konuşulanlardan başlayalım.

Yerel Yönetim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun Bayram Çelik’i aday yapmak istiyor(muş).

Haluk Koç da, Murat Erkan için bastırıyor(muş).

Tırnak içinde ‘muş’ diyorum.

Zira Haluk Koç, daha önce milletvekili listesinin oluşması sırasında dahli olduğuna dair eleştirimize cevap verirken ‘’Samsun’a kırgınım, bu nedenle, Samsun siyasetine karışmıyorum. Sizi inandırmak için küçük insanlar gibi yemin etmemi mi istiyorsun’’ demişti.

Haluk Koç, son derece saygı duyduğum bir dostumdur ama gerek Hayati Tekin’in adaylığına konulan CHP blokajı ve gerekse Atakum adayının açıklanmasındaki gecikmede dahlinin bulunduğa dair suçlamalara kendisinden bir açıklama gelmemesi nedeniyle, ‘’Suçlamalar doğru olabilir mi?’’ diye şüpheye düştüğümü de itiraf etmeliyim.

Ateş olmayan yerden duman çıkmazmış ya hani.

Öyle yani.