bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Atakum ve protesto
Yazarlar // 4 Haziran 2013 Salı 07:11

Ragıp GÖKER

Taksim Gezi Parkta yaşananlara, yurdun bir çok ilinde olduğu gibiSamsun' da da destek amaçlı gösteri yapıldı.

       Şehirde yürüyüş yaparak olayları protesto edenlerin yürüyüşünü çok sayıda Samsunlu' nun alkışladığına ve gösterecilere destek verdiklerine tanık oldum ben.

       Atakum' daki gesterilere polisin müdahelesi sonrası yaşananlar ise çok üzücüydü. Ak Parti İlçe binasına yürümeden sonlandırılsaydı protesto etkinliği Şehrin merkezindeki gibi alkışlarla desteklenirdi belki.

        Atakum' da gösteriye katılsn bazı gençlere sordum.  Olaylar bir anda kontrolden çıkmış. Bu durumda olayların nasıl başladığı sizce ne kadar önemlidir bilemem. Bu gibi gösterilerde en ufak bir yanlış hareket olayların büyümesine neden oluyor.

        Her görüşten insan vardı o göstericiler arasında, Soyalisterde vardı, CHP' lilerde, MHP' li ve ve Ülkücü gençlerde oradaydı. Onun için olayları bir gurubun üstüne yıkmak pek doğru olmaz.

        Keşke başladığı gibi bitseydi.

       

 

        Havuz ne kadar gerekliydi

 

        Atakum' da yaptırılacak Olimpik Yüzme Havuzunun temeli dün Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından atıldı.

        Bu konu çok tartışıldı biliyorsunuz.

        Havuzun bizatihi kendisi değildi taftışılan. Tartışma havuzun yapılacağı alan üzerinde yoğunlaştı. MetinBurma' nın o alana Kent Meydanı kurma arzusu vardı.

        Atakum' un bir meydanı yok biliyorsunuz.

        Belediye bir meydan projesi hazırladı. MetinBurmabu projesini aylar önce kamuoyuna açıkladı.

        Gözalıcı bir projeydi. Kişisel düşüncem projenin Atakum' un meydan ihtiyacını karşılayacaktı ve bu proje Atakum' u çağdaş bir kent yapacak bir uygulama olurdu.

        Bakan Suat Kılıç, '' Ben orada havuz yaptıracağım" deyince, meydan projesi şimdilik askıya alınmış oldu.

        Ak Parti vesayet tartışmalarını yürütüyor ya burada işte tamda vesayetin dikalası uygulandı.

        Merkezi yönetimin yerel yönetim üzerinde uyguladğı vesayetin bir örneğini yaşadık biz. Zira alan Kamuya ait bir alandır. Ve Kamu Erkinin yetki kullannımına ihtiyaç duyulmaktatır.

         MetinBurma, Atakum' un meydana ihtiyacı olduğunu belirtirken bu alanda meydan yapabilmek için kamu yönetiminden destek istemiştir.

         Bakan ne yapmıştır, kamunun malıolan bu alanı halkın kullanımına vermek yerine, "Benim dediğim olacak" diyerek vesayetin dikalasını uygulamıştır.

         Şu yapılabilirdi aslında.. Bakanlık yüzme havuzunu belediyenin göstereceği bir başka alana yaptırabilirdi. Kaldı ki belediye bu amaçla bir alan üretimini de gerçekleştirmiştir.

        Son olarak şunu sormak isterim aslında, Atakum Belediye Başkanı Sayın Bakanla aynı partinin mensubu olsaydı acaba havuz başka bir alan yapılarak Atakum Kent Meydanına kavuşurmuydu?

        Sorunun çözümü de bu soruya verilecek cevabın içinde gizlidir esasında.

        Son söz:

        Vesayet sorununu çözüp çözemediğimiz konusunu da daha uzun süre tartışacağız galiba.