bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Atakum Belediyesi'nde Neler Oluyor?
Yazarlar // 9 Nisan 2018 Pazartesi 22:54

İsmail BAŞARAN

Atakum Belediyesi Meclisinin CHP’li üyesi Mustafa Tüfek iddialarını sürdürüyor, ancak Başkanlıktan bu konuda ilginçtir ses çıkmıyor. Sadece “Yargıya git” deniliyor. Mustafa Tüfek bu kez öyle bir iddiada bulundu ki, yenilir yutulur değil.

Konu temsil harcamalarını içeriyor.  Bu havrama giderlerinin dudak uçuklattığını iddia eden Tüfek, "Özel kalem'in 2017 giderleri 201 bin liralık yemek ve davet giderleri oluşturuyor. Usanmadan yaptığım araştırmada, 4 yıl önce ölen bazı kişilerin cenaze törenlerine belediye pide gönderdiğini evraklarda belirtiyor” dedi.

Tüfek, hatta bazı cenaze törenlerinde kendisinin de bende bulunduğunun yer aldığına işaret ediyor. Tüfek, böyle bir iş yapıladığını ancak evrakta yer aldığına işaret ediyor ve “Bunun aklın alması mümkün değildir” diyor. Tüfek bu evrakların incelenmesi sorumlular hakkında da gerekli işlem yapılması gerektiğine işaret ediyor. Sonra da devam ediyor; konuyu yargıya taşıyacağım.

Yemek yardımlarının kimlere yapıldığının a açıklanması gerektiğini de söylüyor.

Tüfek “bu arada 752 bin liralık dernek yardımı kimlere yapılmış bunu da bilmiyoruz "iddiasında bulunuyor.

Şimdi yapılması gereken gerçekten yargıya gitmek mi yoksa iddialara Belediye’nin cevap vermesi mi? Sorular basit, yardım hangi derneği yapılmış? Belediye bu hesabı veremiyorsa, yargıda nasıl verecek?

 

AÇLIK SINIRINDAN BAHSEDİN

Hesabında 1 milyon lira veya üzeri parası olan mudi sayısı, yılın ilk 2 ayında 2 bin 138 kişi artarak 141 bin 118'e ulaşmış.

Şubat sonu itibarıyla milyonerlerin bankalardaki toplam mevduatı 942 milyar 966 milyon liraya yükselmiş. Milyoner başına düşen ortalama mevduat ise yaklaşık 682 bin lira olarak hesaplanmış. Rakamlara bakılırsa Türkiye uçuyor.

Ancak bir de madalyonun diğer tarafı var. Türkiye’de bu kadar milyoner varken açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veren kaç milyon kişi bulunuyor?

Türkiye’nin uçtuğunu mu yoksa dibe vurduğunu mu gösterecek gerçek rakam bu olsa gerek.

Kaldırımlarında aç yatan insanları bulunduğu bir ülkeden milyoner sayısının artmasından bahsetmek insanların aklıyla dalga geçmekten başka bir şey değildir.

Keser döner sap döner gün gelir hesap döner. Hesap günü gelince de akıllarıyla bugün dalga geçilenler sizin aklınızla dalga geçecekler.

 

CEPDEKİ DELİK DE ARTIYOR

Türkiye’de ilk kez bir yerel yönetim yatırımıyla faaliyete giren Samsun Golf Kulübü, Türkiye standartlarının üzerindeki alt yapısıyla büyük ilgi görüyor. Atakum sahilinde 300 dönüm açık alan üzerinde kurulu 9 çukurlu tesis, uluslararası turnuvalara ev sahipliği yapabilmek için 18 çukura çıkarılıyor. Helal olsun Samsun’a ve Samsun’u bu duruma getirenlere.

Unutulmamalı di delik sadece golf sahasında artmıyor. Vatandaşın cebindeki delik sayısı da gittikçe artıyor ve büyüyor. Bu deliklere sadece golf topu değil, futbol topu girecek duruma geldi.

Bir taraftan esnafın malına çökeceksiniz, karşılığında yarıdan daha küçük yerler vereceksiniz diğer taraftan golf sayası ile övüneceksiniz. Bu nasıl yönetim anlayışı?

Hep sermaye sahipleri düşünülüyor sanırım.

Böyle gelmiş böyle gitmez unutulmasın, devir dönünce yolda yürümeye yüzünün bile olmayacak, selam bile vermeyecekler size. İşte o zaman, çevrenizde kimseyi bulamayacak ve “Ye yaptım” diyeceksiniz.

Dünya dönüyor. Bu döngü içinde siz de “Ne yaptığımı buyuyorum diyeceksiniz.