bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Atakum Belediyesi ve Denetim
Yazarlar // 3 Şubat 2018 Cumartesi 00:55

İsmail BAŞARAN

Atakum Belediyesi CHP Meclis Üyesi Mustafa Tüfek, bu yıl belediyenin denetim komisyonunda yer aldığını açıkladıktan sonra 24 Ocak 2018 tarihinde denetim komisyonun çalışmalarına başladığını belirtti. Tüfek, "İlk oturumda ilgili birim amirlerinden belgeler istenilmiş, istenilen bilgi ve belgelerin bir bölümü aynı gün diğerleri ise takip eden günde komisyona gönderildiği halde 29 Ocak 2018 tarihinde talep etmeme rağmen şahsıma gönderilmemiştir ve benden saklanmıştır  " diye bir açıklama yaptı.

Sonra da devam etti:

Cumhuriyet Savcılığı'na 5393 sayılı yasanın 26. maddesi bilgi edinme ve denetim hakkımı engellemektedir diye suç duyurusunda bulunacağım."

Tüfek bazı belgelerin kendisinden saklandığı şeklinde ciddi bir iddiada bulundu.

Bu durum aklıma garip bir soru getirdi: Acaba Atakum Belediyesi denetimden mi kaçıyor?

Eğer böyle ise durum vahim demektir.

Bir belediye acaba denetimden neden kaçar?

Mutlaka verilemeyecek bir hesap vardır da ondan herhalde. Ancak Atakum Belediyesi’nin böyle bir hesap verememe durumu olduğuna inanmak istemiyorum.

Başkan İshak Taşçı en kısa zamanda istenen belgeleri sunup belediye hakkında çıkarılmak istenen şaibelere de son verir.

Bekleyip göreceğiz bu işin sonucu nereye varacak?

 

PİYANGO SAMSUN’A VURMAYACAK MI?

Bölgede en son8 Çorum’da gerçekleşen görevden alma v piyangosu Samsun’a vuracak mı vurmayacak mı? Son iki gündür Samsun siyaset kulislerinde sorulan ancak bir türlü yanıtı bulunamayan soru bu.

Sahi bu kadar belediye başkanı görevden alındı veya istifa ettirildi. Bazıları partiden bile istifa etti. Ancak ne hikmetse Samsun’a uğramıyor bu görevden almalar.

Vatandaş da belediyelerin kendilerinden aldıkları vergilerin nerelere harcandığının hesabını ile sormuyor.

Vatandaş sormasa da Belediye Başkanları bu sorunun yanıtını vatandaşa vermeliler. Ne kadar vergi toplandığını, genel bütçeden ne kadar ödenek geldiğini, belediyelerin nerelere ne kadar borçlandığını açıklamalılar. Hatta ihaleler verildiyse kimlere verildiğini de kamuya duyurmalılar.

 

KÖPRÜ ÜCRETLERİ

İstanbul’da bir köprünün geçiş ücretlerine zam yapıldığını duymayan kalmadı. Zamlar yüksek gelmiş olmalı ki vatandan homurdanınca bu zamlar biraz da olsa geri alındı. Açıklamalar ise köprü geçiş ücretlerine gelen zam düşürüldü diye duyuruldu.

Vatandaş da bu oyunu yuttu. Yani ücretlerin artırıldığı değil de düşürüldüğü konuşulmaya başlandı.

Yüce Mevla garibi sevindirecekse önce eşeğini kaybettirir sonra da buldururmuş. Vatandaş da eşeği kaybettiğini hatırlamaz, eşek bulduğunu zannedip sevinirmiş.

Aynen böyle yönetiliyoruz son günlerde.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Yalnız yaptıklarımızdan değil, yapmadıklarımızdan da sorumluyuz. Moliere