bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Asıl Soruyu Soralım
Yazarlar // 17 Mart 2021 Çarşamba 09:55

İsmail BAŞARAN

Samsun Büyükşehir Belediyesi “memnuniyet anketi” için bir İstanbul firmasına 180 bin artı KDV olarak toplamda 214 bin lira ödedi. Bu ödeme Samsun’da günün konusu oldu ve olmaya da devam ediyor.Bu rakamın duyulmasından sonra Samsunlu HBS Şirketi’nden bir açıklama geldi:"Aynı anketi 20 bin liraya yapardık” Şirket böyle bir anketi yapmak için de hazır olduklaını vurguladı.

Samsun’da bunu apabilecek bir şirket varken neden dışarıdan bir şirkete başvuruldu? Aıl sorulması gereken soru bu sanırım. Evet, neden dışarıdan bir şirkete yaptırıldı yoklama? Çıkacak rakamlardan korkuldu ve dışarıdan gelecek bir şirketin maniüle edileceği mi düşünüldü, yoksa dışarıdan gelen şirket yandaşa mı ait ve Samsun’la bağlantısı nedir?
Samsun Büyükşehir Belediyesi bu konuda bir sormaca daha yaptırmalı. Madem ki Samsunluların aklı bu konuda karıştı, Samsun’daki bir şirketin bağımsız olarak yapacağı anket gerçek sonuçları ortaya çıkaracaktır. Samsun Büyükşehir Belediyesi’ni yönetenlerin başta Başkan Mustafa Demir olmak üzere ilgililerin herhangi bir çekincesi  yoktur.

BİR ÖNERİM VAR 
Samsun'da hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının anısına 150 mimoza fidanı toprakla buluşturuldu. Atakum ilçesinde yeni oluşturulan "Atakum Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Sağlık Çalışanları Hatıra Ormanı"nda fidan dikme etkinliği düzenlendi. Etkinlikte 150 mimoza fidanı, hayatını kaybeden sağlıkçıların anısına dikildi. 
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş da, doktor, hemşire ve diğer sağlık çalışanlarına sürpriz yaptı. Demirtaş, "Onlara vereceğimiz en büyük hediye pandemi kurallarına uymak olacaktır" dedi. Bu iki belediyenin çalışmalarından başka Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin de bir atılım göstermesi gerekir.  
Salgın nedeniyle can veren sağlık çalışanlarının aileleri ve öğrenci olan çocuklarının toplu taşım araçlarından ücretsiz yararlanmaları için  bir karar alıp uygulamaya koymalıdır. Büyükşehir Beleiyesi’nin böyle bir kararı elbette örnek olacak aynı duyarlılığı özel halk otobüsleri de gösterecektir.

LİDERLİĞİ BIRAKMIYORUZ
Samsun başta olmak üzere Karadeniz orta ve doğu Karadeniz bölgesinin genelinde yaşanan koronaviris vaka artışları bu hafta da artışını sürdürüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ülke haritası üzerinde 100.000’de vaka oranlarını açıkladı. Samsun’da vaka sayısı son bir haftada 100.000’de 458,53'e yükseldi. Böylece son haftada zirveye oturan Samsun Türkiye’de birinciliğini korudu. 
Samsun’un liderlikten düşmesi için yapılması gerekenlerin başında kurallara uymak gelmektedir. Peki kurallara uyuluyor mu, büyük ölçüde hayır. Özellikle Çiftlik Caddesi ve Mecidiye’de kontrollerin sıklaştırılması gerekmektedir. Kontrollerde para cezası kesilmesinin de bir anlamı yoktur. Çünkü cebinde ekmek almaya parası olmayan insanların para cezalarını ödeyecek bir durumları da bulunmamaktadır. Yani vatandaşı, para cezası ile korkutma yoluna gidilmesi durumu daha da zorlaştıracaktır. Eğer iktidar, geleceğini vatandaşütan alacağı ceza ücretlerine dayandırıyorsu bu dayanak çok çabuk kırılır.

GÜNÜN SÖZÜ
Hırsızlar çalarken değil, paylaşırken kavga ederler.