bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Aşı Kartı Sorgulanmalı
Yazarlar // 31 Temmuz 2021 Cumartesi 00:43

İsmail BAŞARAN

Pandeminin ilk başladığı günlerde Evde kal kampanyası vardı. ”Aşını oldun mu?” diye soruluyordu. Aşı olmayanlar evlerine gönderiliyor ve toplumun içine çıkması yasaklanıyordu. HES kodu soruluyar ve görevliler tarafından inceleniyordu. Aşısını olanlar kalabalık alanlara alınıyordu, HES kodu olmayanlara yasaklar vardı.

Şimdi Türkiye’de uygulanması gereken bir başka konu var. Aşını oldun mu olmadın mı diye sorulmalı. Eğer aşı bulaşı engelliyorsa, aşı olmayanlar neden toplumun içinde dolaşıyor ve başkalarını risk altına alıyor, bunlar sorgulanmalı. Aşı mecbur tutulamazmış. Kimse vatandaşa mecburen aşı ol demiyor ki,  aşını olmazsan vatandaşın arasına katılamazsın diyor.Sen aşını olmayacaksan vatandaşın arasına katılamayacaksın, işte o kadar. Beni bir vatandaş olarak sen aşı karşıtı olarak nebi risk altına alamazsın. Senin hakkın olabilir aşı karşıtlığını savunmak burası Demokrasi le yönetilen bir ülke faşizan bir baskı yok tamam da senin de benim sağlığımı tehdit altına alma hakkın yok. Her ikimiz de birbirimizin haklarına saygı duymalıyız. Bunun önüne geçilmesi için aşı kartı sorgulanmalı, eğer sırası gelip de üç doz aşısını vurulmamış olanlar varsa toplum içine çıkartılmamalı. Ancak işin bir başta boyutu daha var. Sağlık Bakanlığı üçüncü doz aşıları neden halen vuramadı?

Sağlık Bakanlığı 'mutlaka aşı olun' derken, Samsun’da Sağlık Müdürlüğü Valilik koordinasyonunda 55 bin 555 aşı hedefi koydu. İlk aşısını olmak ya da ikinci dozu vurulmak isteyen kişiler, sağlık kurumlarının kapısından döndü. Neden, çünkü aşı yok. Madem aşı yok bu vatandaş üçüncü doz aşıyı nasıl vurduracak?

Sağlık il Müdürlüğü, Valilik koordinasyonunda Samsun'un aşı haritasının maviye dönmesi için 'Hedef bir Günde 55 bin 555 Aşı' kampanyasını başlatıldı. Başlatıldı da ne oldu? Aşı olmak isteyenlerde de Sağlık müdürlüğü aşı yok demeye başladı. Hani aşılanacaktık? Aşıyı bulup vuramayan Samsun Sağlk İl Müdürlüğü gençleri bırakın yaşlılara nasıl aşı vuracak da sıra gençlere gelecek.

Bu konuda önce Samsun Valiliği ardından Samsun Sağlık İl Müdürlüğü sınıfta mı kaldı acaba? Aşı 15 gün içinde gelecekmiş. Bu işin takipçisi olacağız, görceğiz aşı gelecek mi gelmeyecek mi?

 

DENİZ VERDİĞİNİ ALIR

Dereköy Balıkçı Barınağı'nın yapımı sonrası Çatalçam'dan başlayan kıyı erozyonu Atakent'e kadar ulaştı.

Atakent sahilleri dalgalar nedeniyle bozuldu. Ve bir gerçek daha kendini gösterdi. Neydi o gerçek?

Deniz, sizin kendisinden aldığınızı geri alır derler.Bu da sonuçları itibarıyla doğrulanmış ve halk tarafından da görülmüştür. Yıllar önce Samsun’un Yakaken ilçesinde yapılan liman konusunda olduğu gibi. Liman yapılınca Yakaken sahilleri deniz tarafından adeta dövülmeye başlandı. Deniz burada kendisinden alınanı geri almaya başladı. Sonrasında  deniz kenarında yol yapıldı ancak zamanlar bozuldu. Önne geçmek için (T) yapılmaya başlandı. Bu yapılar da yeterli olmaınca yenileri düşünüldü şimdi yer yer uygulanıyor benzerleri.

Sadece Yakakent sahilleri değil. Çatalçam mevkiinde de yapılan balıkçı barınağı nedeniyle sahil doğı istikametine doğru yıprandı. Ardından Samsun’da Yat limanı yapıldı, yıpranma çoğaldı şimdilerde Atakent ve yakında da Atakum sahilleri bu plansızlıktan nasibini alacak.

Atakent ve Atakum sahillerini kurtarmanın tek yolu vardır. Deni kendisinden alınanı geri almadan (T)ler yapılmalıdır. Projelendirilmesi ve uygulanmaya başlanması bu konuda bilgi sahibi olanların işidir.  Geç kalınmaması gerekmektedir. Denizdenaldığımızı geri vermeyelim.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Yalan dörtnala gider. Hakikat ise adım adım yürür, fakat yine de vaktinde yetişir.  (Japon atasözü)