bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Asfalt Üstüne Asfalt
Yazarlar // 17 Haziran 2020 Çarşamba 14:33

İsmail BAŞARAN

Rahmetli Barış Manço'nun Deniz Üstü Köpürür hey canım rinna rinna​​ nay diye başlayan çok sevdiğim parçası geldi aklıma. Durup dururken değil elbet, memleket sevdasından geldi. Samsun Büyükşehir Belediyesi de ili çok seviyor olmalı asfalt üstü asfalt dökmeye başlamış.

Amaç herhalde yolları düzenlemektir, ancak yolsuz olan yerlere de uğramak gerekir bu arada. Samsun’un mahalle olan köylerindeki yollar da onarılacaktır. Asfalt üstüne dökülecek asfaltlar kırsaldaki mahalle yollarına dökülse daha iyi olmaz mı diye geçirdim aklımdan. Kırsal mahallelerde yollar perişan vaziyette. Hele yağmur yağdığında geçilmez duruma da geliyor.

Neden biliyor musunuz? Çünkü alt yapıları tamamlanmamış. Mucur dökülmüş ve üstüne sözüm ona birkaç kilo asfalt serpilmiş. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı daha önce Yusuf Ziya Yılmaz’dı. Karayolcu Yılmaz bu mahalle yollarının tamamına erişememiş ve milletvekili olmuştu. Eskiden Bayındırlık Bakanlığı yapmış biri olarak Mustafa Demir’in başkanlığında bakalım ne olacak. Kırsaldaki yollar tamamen düzenlenecek mi, asfaltlanacak mı yoksa mucur dökülüp bırakılacak mı? Samsun’da yaşayanlar olarak iyi yönetilemeyen bir belediye de bizim kaderimiz herhalde…

 

İLKADIM BELEDİYESİ

Son birkaç gündür artan vakalar vatandaşı tedirgin ederken İlkadım Belediyesi Zabıta ekipleri pazarda vatandaşa maske dağıtmış. İyi de yapmış, çünkü vatandaşın bu maskeye ihtiyacı var. Vatandaşın büyük bölümünün maskeyi nasıl kullanacakları konusunda eğitilmeye de ihtiyacı var.

Zabıtalar vatandaşa maske dağıtırlarken nasıl takacaklarını da öğretebilseler ne iyi olur. Dağıtılan maskeler insan sağlığını korumak için olduğunu anlarız hep birlikte. Aksesuar niyetine takmamış oluruz. Çünkü hastalıkla birlikte yazma ve konuşma dilimize bir de pandemi giriverdi. Nedir bu pandemi toplumumuzun ne kadarı biliyor acaba?

Bakın neymiş pandemi: Pandemiler veya pandemik hastalıklar, bir kıta hatta tüm dünya yüzeyi gibi çok geniş bir alanda yayılan ve etkisini gösteren salgın hastalıklara verilen genel isimdir.

Yani salgın hastalıkmış. Bunun adına salgın deseniz de vatandaşın büyük bölümü anlasa olmaz mı? Pandemi deyince eğitimli mi olmuş oluyoruz? Bu salgın hastalığın önüne geçilmesi için önce eğitimin şart olduğunu da öğrendik Allah'ın izini​yle.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Bildiğim tek şaşmaz kural bütün kuralların şaştığıdır.