bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Asarcık Dersi
Yazarlar // 10 Eylül 2020 Perşembe 12:17

İsmail BAŞARAN

Bir Kaymakam, Devletin İlçedeki en büyük amiri Terör Örgütüne üye olmaktan görevinden alındı. İşte Türkiye'nin geldiği nokta bu… Terörle Mücadele etmenin başındaki İçişleri Bakanlığı'na bağlı Kaymakam Terör örgütü üyesi çıktı ki görevinden alındı. Buna ilk olarak kocaman bir “Yuh” çekmek gerekir.

Eğer bir ülkede Kaymakam'a isnat edilen suç “Terör Örgütü'ne üye olmak”  olacaksa gerisini biraz değil çokça düşünmek gerekir.

Olay Samsun'da ve Asarcık İlçesi'nde yaşandı. Yaşanan bu olay Türkiye'de FETÖ Terör Örgütüyle hangi ölçüde mücadele edildiğinin kanıtı olarak da Siyasi Tarihimizde yerini aldı. Çünkü Terörle Mücadele edilen bile ülkenin İçişleri Bakanlığı, yani mücadelenin başındaki kurum, görün mücadelede hangi ölçüde ciddi davranılıyor Türkiye’de. Sonra çıkıp FETÖ ile mücadele ediyoruz diyorlar, şimdi bu eylemleri görüp yaşayınca söylemlere kim inanacak?

İçişleri Bakanlığı’nın başında da haliyle Bakan olarak İktidar Partisi'nin bir üyesi bulunuyor. Kaymakam'ın Terör Örgütü'ne üye olup olmadığı, olayın gerçekliği araştırılacak ve ardından belki yargılama gelecek.

O zaman İçişleri Bakanlığı görevlilerine sorulmayacak mı: Bu kişiyi neden kaymakam olarak atadınız, madem böyle bir suç işlemişti, bu da biliniyordu neden zamanında yakalanıp yargı karşısına çıkarmadınız?

Gelelim can alıcı soruya: Bu atamayı yapan kişi veya kişiler FETÖ örgütü militanlarımıydı, eğer durum öyleyse Türkiye hangi örgütle gerçekten mücadele ediyor.

Umarım bu olay münferittir ve başka atamalarda karşımıza çıkmaz. Eğer karşımıza böyle bir veya birçok olay çıkarsa bana kimse İktidarın FETÖ ile gerçekten mücadele ettiğini söylemesin, inanmam çünkü.

 

SUSUZ YAZ

İktidar destekçileri ikide bir geçmiş iktidarlara su üzerinden saldırıyorlar. Neymiş o dönemde sular bile akmıyormuş. Halk arasında bir deyim vardır: “Gülme komşuna gelir başına” derler. Bu olay son birkaç gündür Samsun’da da yaşanıyor.

Büyükşehir Samsun’da İlkadım, Atakum ve Canik ilçesinde bir gün süren bir su kesintisi yaşandı.  Vatandaş bu kesintiler için sadece homurdandı, eleştiriler de Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’i üzmüş. Kesintinin nedeni trafo patlamasıymış. Sonuçta sular akmadı, gerekçe ne olursa olsun önemli değil.

AK Parti’lilerin çoğu bu kentte daha önceleri yani AK Parti döneminden önce su kesintileri olduğunu vatandaşa su verilemediğini anlatıp duruyorlar ya neymiş demek ki çeşitli nedenlerle sular akmayabiliyormuş. Her “ota” maydanoz olanlar daha önceleri eleştirenler şimdi neden seslerini çıkarmıyorlar. Ucu kendilerine mi dokunuyor?

Mustafa Demir, yani Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir su konusunda üzülmüş. Vah ki ne vah üzüntü para etmiyor Sayın Demir, yöneticilik böyle işte su bir gün akmaz kafanın etini yerler ve üzerler seni. Büyüklerimiz “gülme komşuna gelir başına” derler ya doğru derlermiş meğer…

 

GÜNÜN SÖZÜ

İnsanlar çıkarları için, hakları için olduğundan daha gayretli savaşır. Napolyon