bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Anket beğenip, beğenmeme üzerine
Yazarlar // 11 Mart 2013 Pazartesi 08:39

Ragıp GÖKER

Dünya Gazetesinden edindiğim deneyimle, Hedef Halk gazetesi için de özel ekler hazırlıyorum.

Canik için bir ek yapmıştım. Sonra bunu Samsun’da Doğu Sahili’nin Değişen Yüzü takip etti. Şu sıralarda sanayi eki yapıyorum. Samsun’un Üreten Yüzü (1)  çıkacak önümüzdeki hafta.

Bu nedenle Fahrettin Ulusoy’u aradım. Daha önce bu ekle ilgili bilgi vermiştim kendisine. Malum Samsun’un genel durumunu anlatacağız ama bunu yaparken sanayi çalışması olduğu için şirket haberlerini de yayınlayacağız bu çalışmada. Talep edenlerin reklamlarını da yayınlanıyor elbette. Bu ilavede yer alıp almayacağını sormak için bi kere daha aradım kendisini.

Reklam zaten vermez Fahrettin Abi bunu bilirim, Samsun Basınını eleştirir sadece o ve onun gibi düşünenler. Gazeteler nasıl çıkar pek umurunda olmaz onun. Şirketi ile ilgili haberini yayınlamak istedim. Malumunuzdur, ülkemin 500 sanayi kuruluşu arasındadır onun şirketi Ulusoy Un. Ulusoy Un’un haberlerinin yer almasını çok isterdim bu çalışmada.

Dedim ya, kendisini aradım.

Bizim gazetenin anketleri hoşuna gitmemiş Fahrettin Abi’ nin.

Yusuf Ziya Yılmaz’ın oylarının düşük gösterilmesinden şikayet ederek, bana Andy Ar şirketi tarafından yapılmış bir anketten söz etti.

Bunu üstelik bizim tarafımızdan manipüle edilmiş olabileceğini ima etti Fahrettin Abi.

Ayıp etti!

Andy Ar firmasını ne kadar yakından tanıyor bilmem. O şirkete çok güvendiğine göre bizden daha iyi ilişkileri olabilir.

O ankette Yusuf Ziya Yılmaz’ı başarılı bulanların oranı yüzde 62,5 olarak gösterilmiş Türkiye’nin en çok beğendiği Belediye Başkanı olarak bilinen ve böyle kabul gören Yılmaz Büyükerşen'i başarılı bulanların oranı ise yüzde 43 düzeyinde gösterilmiş.

Buna inanmış Sayın Ulusoy’da, bizim okurlarımızın her gün sıcağı sıcağına verdikleri oylarla yapılan ankete inanmamış.

Bizim gazetenin bu anketi Yusuf Ziya Bey’ in taraftarlarının çok canını sıkmış anlaşılan. Bizim açımızdan yapacak pek bişey yok. Şu bilinmeli aslında, Yusuf bey Ak Part'nin yüzde 62 dolayında oy aldığı dönemde kendiside çok ppülerdi biliyorsunu bu zamanda bile yüzde 50 oy oranını bulmuş değildi.

Ve fakat

Yusuf Bey’in seçim çalışmalarında aktif görev alır kendisi, para da harcar belliki.  Anket sonuçlarının manipüle edilebileceğine inandığına göre şunu yapabilir Sayın Ulusoy, Mesela, her gün bi kaç yüz Hedef Halk alsa. Ya da fabrikasında o kadar işçi çalıştırıyor, onlara aldırsa ve ‘’Şu kişiye oy kullanacaksınız’’ diye de talimat verse mesela.

Yusuf Ziya Yılmaz’ın adını yazdırsa. Hem kendisi mutlu olsa, hemde adayların açıklanacağı günün sabahına kadar Yusuf Bey’i de mutlu etmiş olsa.

Ama Fahrettin Abi bi şeyi unutuyor.

Güneş Balçıkla sıvanmaz.

Andy Ar’ın anketini tartışacak değilim burada ben.

Ama şunu söyleyebilirim.

Fahrettin Abi, Lüks arabasından inip yollarda yürümez bilirim. Şöyle yağmurun bol olduğu bigün, Adliyenin önünden geçen Cumhuriyet Caddesinde yürüse mesela. Kaldırım taşlarına şöyle bi yakından bakıp incelese.

Şaşırmasın ama.

Kaldırımlar bi kaç senedir öyle zira.

Memnun olacaksa kaldırımlarında bu durumundan sözüm yok ama. Anket sonuçlarını ona göre değerlendirmesi hem kendisi hem de kıymetli paracıkları açısından daha sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum.