bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
ANIT VATANDAŞA SORULMALI
Yazarlar // 21 Ocak 2020 Salı 13:28

İsmail BAŞARAN

Samsun ve Türk Futbolu için kara günün yıldönümüydü. Futbol şehitleri mezarları başında anıldı. Bu yıldönümünde o soru yine gündeme geldi: Futbol şehitlerinin anıtı neden hala dikilemedi, Samsun’u yönetenler bu kadar mı duyarsız?

En büyük ve bir türlü çözüme kavuşturulamayan soru da anıtın nerede yapılacak olması. Önce kazanın gerçekleştiği Havza ilçesindeki kaza yerinde olmalı görüşü hâkimdi, orada yapılmadı.

Samsun’u yönetenler bu sorunun yanıtını bunca zamandır bulamadı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, bu konuda bir açıklama yaptı ve kuyuya bir taş attı. Demir, Samsunspor'un renklerine siyahın eklendiği kazanın ardından 31 yıl geçmesine rağmen acılarının ilk günkü gibi olduğunu belirtti ve "Millet Bahçesi'ne trafik kazasında hayatını kaybedenlerin anısını yaşatmak için Samsunspor Anıtı yapacağız” dedi.

Buyurun buradan yakın şimdi. Bu yer konusundaki kararı kim verdi? Belediye Başkanı ve Belediye Meclisi’nin haddi değildir bu konuda bir karar verip uygulamak.

“Ben yaptım oldu” dönemi bu konuda olmamalı, halka sorulmalı.

Bir caddenin trafiğe açılması konusunda üç kişiyle de yapılmamalı bu oylama. Samsun halkı katılmalı, yanı halka sorulmalı anıtın nereye yapılıp yapılmayacağı konusundaki karar.

 

SORU VE CEVAPLAR

Bir matematikçi, bir muhasebeci ve bir ekonomist parti Genel Başkanına milletvekili olabilmek için başvururlar. Genel Başkan matematikçiye sorar: "İki kere iki kaç eder?"

Matematikçi cevap verir: "Dört!"

Genel Başkan sorar: "Kesin dört mü?

Matematikçi kendinden emin cevaplar: "Evet, kesin dört!"

Matematikçi çıkar ve ekonomist odaya girer. Bu sefer Genel Başkan aynı soruyu ekonomiste yöneltir. Ekonomist yanıtlar: "Ortalama dört eder, yüzde 10 aşağıya veya yukarıya oynayabilir, ama ortalama dört eder!".

Ekonomistte de çıkar, muhasebeci odaya girer, aynı soru ona da sorulur. Muhasebeci ayağa kalkar, kapıyı kilitler, panjurları indirir ve Genel Başkan'a yaklaşarak sorar: "Kaç etsin istersiniz?

Kimse kızmasın bu bir fıkradır. Hoşuna giden de vardır gitmeyen de. Bu fıkra, TBMM ve Belediye Meclislerinde sadece parmak kaldıranlara ithaf olunur.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Kırdım diyorsun zincirlerini. Evet, köpek de çeker koparır zincirini kaçar o da, ama halkaları boynunda taşıyarak... (Persius)