bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Anayasayı Milletten Saklamak
Yazarlar // 11 Ocak 2017 Çarşamba 22:38

Ragıp GÖKER

Adına ‘Partili Cumhurbaşkanı’ denilen ‘Türk Tipi Başkanlık Sistemini’ de içeren Yeni Anayasa ile ilgili değişiklik teklifi önceki gün meclise geldi.
Ülkücüler sosyal medyada ‘’Dokuz yiğit daha aranıyor’’ diye paylaşımda bulunarak, MHP’lilerin tarsıya ‘Evet’ oyu vermelerini istemeseler de, ilk oylamada çıkan 338 kabul oyuna göre bir değerlendirme yaparsak, tasarının meclisten geçeceğini düşünebiliriz.
Ülkücülerin çağrılarına rağmen tasarı MHP’lilerin de desteğiyle  330 oyu bularak meclisten geçerse Yeni Anayasa halk oyuna sunulacak.
Referandum yakın yani.
Ve fakat
Halk oylayacağı Yeni Anayasa konusunda ne kadar bilgi sahibi?
O biraz şüpheli.
Bu nedenle herkessin gözü ve kulağı TBMM’ ye çevrilmiş durumda.
Orada yapılacak tartışmalar merakla bekleniyor.
Dün herkes Meclis TV’yi aradı.
Ama yayına başladığı 10 Aralık 1994 yılından bu yana sıradan oturumları bile naklen yayınlayan Meclis TV, Anayasa gibi milleti doğrudan ilgilendirecek en temel kanunun görüşmelerini vermedi.
Veremedi.
Milletin bir kısmı yine de CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker’in kurduğu canlı yayın sistemiyle oturumu canlı yayınlayan HALK TV’den izledi.
Meclis TV neden canlı yayın yapmadı?
Meclisten, tasarıyı doğrudan kabul edilmesini sağlayacak 367 oy bulunsa bile yine de referanduma gideceklerini söyleyecek kadar Yeni Anayasa teklifine çok güvendiğini söyleyen AK Partinin, görüşmeleri halktan saklamasına şaşırmamak elde değil.
Meclis TV’ye canlı yayın yasağı getirilince ’’AK Parti teklifine güvenmiyor mu?’’ diye düşündüğümü itiraf etmeliyim.
Yeni Anayasa için meclis kürsüsünde nelerin söylendiği önemlidir.
Bizim seçtiklerimiz konuştuğu için bir anlamda milletin kürsüsüdür orası.
O kürsüden söylenenlerin duyulması istenmiyorsa içime kurt düşmesi de normaldir.
‘’Bu Anayasa benim için değil mi?’’ diye sorarım haklı olarak
Böyle düşünen de sadece ben değilim üstelik.
Türkiye’nin dağında taşında bile izlenebilen Meclis TV’den, Türkiye için hayati önem taşıyan bir yasanın yayınlaması istenmiyorsa, CHP’liler de ‘’referandumla Millete sorulacak Yeni Anayasa Milletten saklanmış oldu’’ diye propaganda yapıyorlar şimdi.
Sanırım ülkücüler de tasarıya ‘’Hayır’’ demeleri için dokuz milletvekilini ikna etmek için Meclis TV’ye konan yayın yasağını kullanacaklar.
AK Parti, bu yasakla kendisini sıkıntıya soktu bence.