bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Amerika Kalleş
Yazarlar // 8 Haziran 2017 Perşembe 00:03

Ragıp GÖKER

Şehitleri ölü sanmayın, onlar diridiler, Allah katında besleniyorlar.
Al-i İmranSuresi 169. Ayet

 

“Yaşasın tam bağımsız Türkiye!… Kahrolsun Amerika!..” sloganları eşliğinde 6 Şubat 1969 Pazar günü İstanbul’da toplanan Deniz Gezmiş ve arkadaşları, Amerikan 6. Filosunun askerlerini, boğazın serin solarına dökerken, bu ülkenin kahir ekseriyeti, o gençleri vatan haini ilan etmişti.

Bütün bunlar olurken ben henüz 11 yaşında, siyasi bilinci oluşmamış bir çocuktum ama okuduk, işittik ve öğrendik ki, bir kısmı bu sebepler nedeniyle darağacına gönderilen Deniz Gezmiş ve arkadaşları en az benim kadar vatansever gençlermiş.
Cumhurbaşkanı önceki gün haber bültenlerinde ‘’Amerika bizi bölmek istiyor’’ diye konuşurken, ‘’Deniz’ler yaşasaydı, bu durumu acep nasıl yorumlardı’’ diye düşündüm bir an.
Kültür emperyalizminin bütün imkanlarını kullanarak, bize kendilerini şirin göstermeye çalışsalar da, Amerika’ya ben hiç güvenmedim.
Zaman, zaman Amerikan yanlısı tutum sergilense de bu ülkenin akil insanları da ABD’ye güvenmediler.
İlk meclisimizde Amerikan Mandasına karşı çıkış da bunun tezahürüdür. 1 Mart Tezkeresinin TBMM’de ret edilmesinin nedeni de o güvensizliktir.
Halkı için aynı şeyi söylemem ama ABD’yi yönetenler kalleş çünkü.
Vahşi kapitalizmin uygulandığı ülkeden başka ne beklenir zaten.
Bu ülkede, 1969’da İstanbul’a gelen Amerikan 6. Filosu’na tepki gösteren eylemci öğrencileri, ‘vatan haini, kızıl komünistler’ olarak suçlanırken, 1968 kuşağının gençleri Amerika’yla tartışmanın aslında yersiz olduğunu anlatmaya çalışıyorlardı.
Kore’de ABD yanında saf tuttuk ama ABD bize hiçbir zaman dost olmadı.
Süleymaniye’de askerlerimizin başına çuval geçirdiler.
Irak’ın kuzeyinde Kürt’lere silah yardımı yaparken, o silahların bölücülerin eline geçeceğini söyledik durduk.
Aynı şeyi şimdi PKK’nın Suriye’deki kolu PYD ile yapıyorlar.
ABD yönetimini nicedir ‘’PYD’ye verdiğiniz silahlar, PKK’nın eline geçecek’’ diye uyarıyoruz ama sözüm ona bunun olmayacağına dair bize garanti veriyorlar.
Dün Tekkeköy’de bir kınalı kuzuyu daha toprağa verdik.
Şehidimiz Nejat Yaman, Samsun’un 10 gün içinde verdiği 4. şehitti.
Şehitlerimizi toprağa düşüren PKK mermilerinin, ABD’nin PYD’ye verdiği silahlardan atılmadığına dair bir garanti verebilir mi kimse.
15 Temmuz hain darbe girişimini planlayan elebaşının Amerika’da olduğunu ve hatta korunduğunu söylüyoruz, ABD bizi duymazdan geliyor.
FETÖ’cüleri besledikleri için İncilik konusunda Almanya’ya kafa tutarken, elebaşını barındıran ABD’ye de, bu hükümetin veya daha sonrakilerin, bir gün mutlaka ‘’Yankee go home’’ diyeceklerine inanıyorum.