bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Amaç Gürültü Çıkarmak mı?
Yazarlar // 3 Kasım 2020 Salı 09:22

İsmail BAŞARAN

Bir söz vardır; Silginiz kaleminizden daha çabuk bitiyorsa bir yerlerde yanlış yapıyorsunuz demektir. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Samsun’a geldi. Partisi’nin il kongresine katıldı. İl kongresi Samsun Yeni 19 Mayıs Stadında gerçekleştirildi. Katılımcılar çimlerin üzerlerine konulan sandalyelere oturdu, alkışçılar ise tribünlere çıkarıldı. Erdoğan taraftarları tribünlerde sosyal mesafeye aldırmadan oturtuldu. Çünkü birbirine yakın oturan kalabalığın çıkaracağı ses gürültüsü Kongreye katılımcıları TV’lerde kalabalık gösterebilmekti. Ve istenildiği gibi oldu tribünlerde bulunanların sesleri yüksek çıktı. Türkiye’nin çeşitli noktalarından kongresi ve Sayın Erdoğan’ın konuşmalarının coşkuyla alkışlandığı yansıtıldı Türkiye’ye. Tribünlerde oturan parti taraftarları arasında sosyal mesafe de yoktu. Her ne kadar bindirilmiş birlikler Statta idiyse de yeterince ses çıkmadı.

Parti Kongresi’nin güzelim çimlerin üzerinde yapılması ne kadar iyi görülse de maalesef iyi değildi. Sayın Cumhurbaşkanı’nı insanların izlemeye gelmesinden doğaldı. Vatandaşın sokakta bile mesafeli yürümesi istendiği içinde bulunduğumuz dönemde o insanları tribünlerde sık oturtmanın amacı çıkarılacak gürültü sesinin yüksek olduğunu anlatabilmek miydi? Eğer böyle bir amaç güdüldüyse olmadı, Samsunspor taraftarının çıkardığı ses kadar ses çıkmadı sahada.

Bu durum AK Parti’ye ders olmalıdır. Bundan sonraki kongrelerde büyük alanlar yerine daha küçük alanlar seçilmeli ve katılımcıların kalabalık olduğu gösterilmelidir.

 

İZMİR DEPREMİ

İzmir’de meydana gelen deprem can ve mal kayıplarına yol açtı. Her ikisine de üzüldü Türkiye. Ancak durumun bu noktaya gelmesi için sadece üzülmek yeter mi?

Allah göstermesin, bu büyüklükte bir deprem Samsun’da meydana gelse ne olur? İşte yanıtlanması gereken soru bu. Evet, ne olur, siz soruya yanıt verebiliyor musunuz? Hayır dediğinizi duyar gibiyim. Bir caddesindeki binaların sadece mantolama işini güç bela bitiren Samsun Büyükşehir Belediyesi, il merkezi ve ilçe merkezlerindeki binaların hangi ölçüde sağlam olduklarını denetleyebiliyor mu? Soruya yanıtım, hiç sanmıyorum şeklinde. Her ne kadar denetimler yapılıyor denilse de inşaatlarda deniz kurum kullanıldığını bilmeyen yok.

İzmir’deki deprem büyüklüğünde bir depremden Samsun’u Yüce Meyva korusun. Çünkü Samsun’daki ilgililerin bu konuda ciddi bir çalışma yaptıklarını sanmıyorum. O zaman Samsun’da yapılması gereken eski ve yeni tüm binaların kontrolden geçirilmesi şarttır.

 

GÜNÜN SÖZÜ

İnsan dilini tutup konuşmadıkça, ayıbı da hüneri de gizli kalır. (Sadi)