bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Allah'ın Suyu Parayla Satılıyor
Yazarlar // 8 Aralık 2021 Çarşamba 18:48

İsmail BAŞARAN

Sözüm ona bunlar Müslüman insanlar. Vatandaşa eziyet etmezler. Ben bunların dinlerinden de imanlarından da şüpheye düştüm, gerçi herkesin imanı ve dini kendinedir de Allah’ın verdiği suyu vatandaşa bu kadar fahiş fiyatla satmanın manası nedir, bu sorunun yanıtını bir türlü bulamıyorum.

Döviz kuru artmış da Samsun’da su fiyatları o nedenle yükselmiş. Gökyüzünden gelen yağmur suyunu dövizdeki dalgalanmaya göre ayarlamak neyin nesidir. SASKİ ve Büyükşehir Belediyesi’ni yönetenler bu soruların yanıtlarını halka vermelidirler. Döviz kuru, ekonomi piyasasını alt üst edip gıda fiyatlarından akaryakıt fiyatlarına kadar tüm kalemleri zamlandırırken, su fiyatlarına Büyükşehir Belediyesi SASKİ, TÜFE zammını da yapıştırdı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi(SASKİ) Genel Müdürlüğü, 2019 yılının Mayıs ayında aldığı kararla, içme suyuna yüzde 25, sayaç okuma bedeline yüzde 150 zam yapmış, faturalara her ay TÜFE zammının yansıtılmasını öngörmüştü.

Öngörüde haksız çıkmadılar, sonunda Türkiye’de fiyatlar her konuda artınca ne yapsın Samsun Büyükşehir Belediyesi de çareyi vatandaşın sırtına binmekte buldu. Buldu da bir türlü inmiyor Belediye vatandaşın sırtından. Yıkıp yeniden yapmakla paralar tüketiliyor, paralar tüketildikçe ve vatandaşın sırtına biniliyor. Aynen semerci fıkrasına döndüm vallahi.

Kasabanın semercisi ölmüş...

Yeni gelen semerci işin acemisiymiş.

Yaptığı kötü semerler yüzünden bütün eşeklerin sırtı yara olmuş. Eşekler başlamış semercinin ölmesi için dua etmeye... Sonunda dualar kabul olmuş. Semerci ölmüş.

Ne var ki yerine gelen daha da acemiymiş. Eşekler yeniden duaya başlarken biri demiş ki: Yahu arkadaşlar anlaşıldı ki semercinin iyisi gelmeyecek. Semerci ölsün diye dua etmenin anlamı yok.

Peki, ne yapalım? Allah'a bizi eşeklikten kurtarması için dua edelim.

Ben kendi adıma duaya başladım bile. Sizler de sandığa gittiğinizde sırtınızdaki yaraları düşünerek oy kullanırsınız sanırım.

 

FAİZ İNDİRİMİ BEKLEMEYİN

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, geçtiğimiz hafta yerli ve yabancı yatırımcılarla ayrı ayrı toplantı yaptı.

Toplantıda Türk insanının ekonomik durumu bu konuşuldu mu? Son zamanlarda Türkiye’nin döviz sorunu mu masaya yatırıldı?

Bu toplantılar sonra analistler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun geçen hafta gerçekleştirilen yatırımcı toplantısında 16 Aralık'ta faiz indirimi olmama olasılığının arttığını söylediğini belirtti.

Faiz indirimi olmayacakmış, kimse indirim diye tutturmasın. Bağımsız olmadığı Saray’dan gelen talimatlara göre yapacaklarını açıkça ortaya koyan Merkez Bankası doların daha da artacağının sinyallerini verdi. Bu ne demek biliyorsunuz değil mi? Zengin yani doları olan daha çok zenginleşecek fakir ise daha da fakirleşecek.

Bunun sonucu olarak vatandaş bir ekmek yerine yarım ekmek yemek zorunda kalacak.

Türk lirasının her geçen gün değer kaybetmesi insanların daha a fakirleştirilmesi anlamı taşır. Hükümetin yıllardır uyguladığı politika bu işte. Önce paranın değerini düşüneceksin, vatandaşı muhtaç duruma getireceksin, ardından yardımda bulunacaksın sonrasında da oyunu isteyeceksin. Ardından da oyunu alıp iktidarını sürdüreceksin.

Bu sistem Türkiye’de kaç yıldır kaç seçimdir uygulanıyor şöyle bir düşünün sonra da şu soruya yanıt verin: İş başındaki iktidar kendi geleceğini mi yoksa sizin geleceğinizi mi düşünüyor?

GÜNÜN SÖZÜ

İnat, iradenin eşekliğidir.