bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Akşener'in Mitingi!
Yazarlar // 27 Mayıs 2018 Pazar 00:31

Ragıp GÖKER

Erdoğan henüz Samsun’da miting yapmadı, bu nedenle değerlendirme ne kadar sağlıklı olur bilinmez elbette ancak, meydanların kalabalıkları seçimin sonucuna yönelik bir fikir verecekse, bugün için şu tespit yapılabilir.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması halinde çatı aday Muharrem İnce olur.

Bu değerlendirmeyi Samsun Cumhuriyet Meydanının dünkü ve önceki hafta oluşan görüntüsüne göre yaptığımız da unutulmasın ama.

Meydana saat 14 dolaylarında ve her seferinden farklı olarak Mecidiye Caddesi tarafından girince, kalabalığın, İnce kalabalığına yakın olduğunu düşündüm.

Henüz meydanının arka kısmındaki boşluğu görmemiştim ki, İyi Parti teşkilatından arkadaşım Yaşar Özdemir yanıma gelerek ‘’nasıl buldun?’’ diye sordu.

Arkadaşımın bu sorusuna ‘’Muharrem İnce’nin kalabalığına denk bir kalabalık olduğunu düşünüyorum’’ diye cevap verdim.

Ancak daha sonra meydanın Ziraat Bankası tarafındaki boşlukları görünce, Samsun Cumhuriyet Meydanına Meral Akşener’i dinlemeye gelenlerin, önceki hafta Muharrem İnce’yi dinlemeye gelenlerden biraz daha az olduğunu anladım.

Meral Akşener konuşmasına ‘’Türkiye’ye güneşin doğmasına neden olan şehir’’ diyerek başladı ama Samsun Cumhuriyet Meydanı Cumhurbaşkanlığı seçimi için kendisine ve taraftarlarına moral aşılamadı.

Cumhuriyet meydanındaki kalabalığın beklenenin altında kalmasının nedenlerinden biri, mitinglerin Ramazan ayına denk gelmesidir ama liste oluşumunun da meydana doğrudan etkisi olmuştur.

Meydanda gezinirken konuştuğum birçok kişinin de böyle düşünüyor olduğunu buraya not olarak düşmek isterim.

İYİ Parti Samsun listesinin hazırlanmasında Meral Akşener’e etki edenler kimdi bunu tam olarak bilmiyoruz ancak, gerek İbrahim Özyer’in ikinci sırada olması ve gerekse ithal aday konusu İYİ Parti Samsun teşkilatını, seçim çalışmaları sırasında zorlayacak iki konu olarak ön plana çıkıyor.

Bu konuda daha fazla bir şey söylemek istemem zira bu durumda bize de ancak ‘’böyle bir liste yapan Akşener ve ekibinin bir bildiği vardır’’ demek düşüyor.

Sonucu şimdiden kestirmek zor.

Bekleyip göreceğiz.