bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
AKP  Transfer Yapmamış mıydı?
Yazarlar // 26 Nisan 2018 Perşembe 12:57

İsmail BAŞARAN

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Taner Tekin öyle iddialı konuştu ki sormayın gitsin.

Bakın neler dedi: "Cumhurbaşkanlığı yeni sisteminde yüzde 50+1 oy alamayan hiç kimsenin tek başına iktidar olamayacağı açık. Bu nedenle siyasi partiler ittifak yapabilir. MHP'de bu tercihi kullanmış ve Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı adayı olarak göstermiştir. Ama bunu yaparken kamuoyu önünde yapmıştır. PKK'nın siyasi koluyla gizli pazarlıklar yapan hülle ya da hile yoluyla farklı pazarlıkların içerisine girip ittifaklar yapan siyasi partilere Türk milleti gerekli cevabı 24 Haziran'da verecektir."

Tekin, partisinin Cumhurbaşkanı odayı olarak Recep Tayyip Erdoğan’ı gösterdiğini açıklarken bir gerçeği de gözler önüne sermiştir.

Nedir bu gerçek?

Yılların MHP’si Cumhurbaşkanı adayı gösteremeyecek duruma gelmiştir. İşte gerçek budur. Yılların MHP’si kurtuluşu payandası olduğu AK Parti’nin dümen suyuna girmekte bulmuştur.

Bugünkü durum böyle,  CHP’den İYİ Parti’ye transferleri siyasi onursuzluk diye nitelendirenler yıllar önce AK Parti’nin nasıl gurup kurduğunu hatırlıyorlar mı? Hatırlamıyorsanız ben hatırlatayım.

O dönemde Saadet Partisi’nden kaç milletvekili AK Parti’ye geçmişti?

40 mı? Elli mi? Bu geçiş AK Parti’yi meclise sokarken sonrasında Saadet Partisi’ni bu yapıdan dışarı mı atmıştı.

Bugün eleştiri bombardımanına tutanlar ve parti değiştiren milletvekillerini eleştirenler kendilerine bir baksınlar önce. Tabanlarında ne kadar Saadet Parti’li olduğunu hatırlasınlar, sonra karşılarındakileri eleştirsinler.

Yani iğneyi kendilerine sokmadan çuvaldızı başkalarına sokmaya kalkmasınlar.

 

SEÇİME ODAKLANINCA

Partilerin Genel Başkanları açıklamalarıyla Türkiye’yi seçime odaklarken bazı gerçeklerin unutulmasına ve vatandaşın da uyutulmasına neden oluyor.

Bu durum da haliyle iktidar partisinin ve yandaşının ekmeğine bal sürüyor. Çünkü insanlar açlıklarını unutuyorlar, gelir düzeyinin gittikçe düşmesini hatırlamıyorlar bile. Bu arada sadece akaryakıta gelen zamlar değil ekmek fiyatlarının gramajda yapılan oyunla unutturulmak isteniyor.

Ancak vatandaş, unutmak ve uyutulmak kelimelerini artık içine sindiremiyor.

Ramazan geliyor ya, pide fiyatları da şimdiden belirleniyor, ekmekteki gramaj oyunu pideye de yansıtılıyor. Fiyat aynı tutulma da pidenin gramajı düşürülüyor. Vatandaş da bu oyunu yediğinin farkına bile varmıyor. Türkiye uçuyor, ekonomi uçuyor deniliyor da fiyatlar uçuyor.

Vatandaşın altınına yastık altındaki birikimine göz koyanlar çağrıda bulunuyor: Bankalara getirin. Tamam, vatandaş da o kamyon firması adındaki adalara gönderse birikimlerini olmaz mı?

SIRA SAVAŞI OLACAK MI?

Bazı siyasi partilerde milletvekilliği adaylarının önseçimle değil de Genel Merkez tarafından belirleneceği yolundaki söylemler ortalığı karıştırdı.

Bu karışıklık galiba en çok da CHP’de yaşanacak. İktidar partisi ve yandaşının milletvekili adayını belirlemesinin nasıl olacağını bilmeyen yok zaten, ancak CHP’nin de bu “Tepeden belirleme” işine sıcak baktığı söylentileri partililerin ve de aday adayı olacakların canlarını sıkıyor.

Kendilerini üst sıralarda görmek isteyenler geri plana düşerse adaylıktan çekilecek mi acaba?

Bunu zaman gösterecek elbet, adaylıktan çekilmezse de çalışmaktan çekileceğine kesin gözüyle bakılıyor.