bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Aklımızla Dalga Geçiyorlar
Yazarlar // 2 Aralık 2019 Pazartesi 00:00

İsmail BAŞARAN

Yüce Mevla sevdiği kuluna önce eşeğini kaybettirir sonra da buldurur derler. Bu söz aynen uygulanıyor.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da suya yapılan zam için eleştirilerini sürdürürken sanırım Samsun’u unutuverdi.

Sayın Cumhurbaşkanı İstanbul’da su zammını eleştirdi de yıllardır partisini birinci yapan Samsun’da Büyükşehir Belediyesi tarafından suya yapılan zammı acaba neden unutuverdi? Herhalde Samsun seçmenini es geçmemiştir, mutlaka kendilerine hatalı bilgi verilmiştir. O zaman biz de buradan hatırlatıverelim.

Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) Kasım Ayı Olağan Toplantısı Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda Başkan Mustafa Demir başkanlığında bir toplantı yaptı. Toplantıda İçme suyuna yüzde 5 indirimi öngören su, atık su, hizmet ve yaptırım tarifesi ile ilgili teklif de kabul edilerek karara bağlandı.

Samsun Bağımsız Milletvekili Erhan Usta bakın neler dedi ve İstanbul ile Samsun kıyaslamasında iktidarı eleştirdi.

Erhan Usta, su konusundaki eleştirisini sürdürürken "CHP'ye: Seçimden önce indirim yapacaksın, seçimden sonra zam yapmaya çalışacaksın. Engel olunca şikâyet edeceksin. AK Parti'ye: Samsun'da zamma geçit vereceksin, İstanbul'da olmaz diyeceksin. Samsunlunun suçu ne?" diye sordu. “Bak Samsunlu sesini çıkartma sizi de gündeme getiririm” mi demek isteniyor.

Yıllardır aklımızla dalga geçiliyor, düşüncelerimiz ve isteklerimiz es geçiliyor, aklımız yok sayılıyor. Siz düşünmeyin sizin yerinize biz düşünürüz, siz yemeyin sizin yerinize biz yeriz diyorlar herhalde.

Varsın yesinler biz nasıl olsa aç durmaya alıştık.

Aklıma gelmişken sorayım:

Cumhurbaşkanı ve bakanlar ile ne iş yaptıkları belli olmayan milletvekillerine yapılan zamlar aynı ölçüde işçiye, emekliye, memura neden yapılmıyor?

 

HAFİF RAYLI SORUN MU?

Samsun’da hafif raylı sisten geldiğinden bu yana tartışılıyor. Şimdi de Atakum ilçesinin ortasından geçtiği için yine gündemde, ne olacakmış, yeraltına alınacakmış.

Yeraltına alınınca ilçede hayat ve ulaşın kolaylaşacak mı? Elbette kolaylaşacak da, öncelikle başka hatlar gerekmiyor mu?

Atakum’da harcanacak para ile sisten 19 Mayıs ilçesine kadar uzatılamaz mı, bu hiç düşünülmüyor mu?

Aslında düşünülmesi gereken budur sanırım. Büyükşehir öncelikle il sınırları içerisindeki ulaşımın daha çok vatandaşa kolalık yaratmasını sağlamaktır. Sonra Atakum’da yer altına alınması düşünülebilir. Eğer kullanım kolaylığı yoksa hangi iktidar döneminde yapıldı ve neden daha önce bu masraf yapıldı. Herhalde önce daha fazla vatandaşa hizmet öncelikli olmalıdır.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Önce kaybederiz, bulunca da seviniriz. Elimizde olan değişmez. 3 kere kaybettirip, 3 kere buldursa 3 kere seviniriz. Tek bir şeye 3 kere sevindirmek işlem hacmi yaratmaktır.