bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Akıllı Trafik ve teknofest
Yazarlar // 4 Ekim 2021 Pazartesi 16:04

İsmail BAŞARAN

Samsun bir süredir TEKNOFEST’e odaklanmış durumda. Yeri belli oldu mu, nerede yapılacak, yapılacak noktaya insanlar nasıl gidip gelecekler? Bunun gibi ve benzeri soruların şimdiden yanıtlanması gerekiyor, sonraya bırakırsa Samsun Trafiği bugün olduğu gibi bir kargaşa içine düşer ve gelenler yollarını bulup gidemezler.

O gün gelince Samsun’da kurulmakta olan akıllı kavşaklar gibi anlamsız durum trafiği daha da içinden çıkılmaz duruma getirir ki ele güne rezil olur Samsun. Akıllı trafik nedir, Samsun’da hangi amaçla kurulmuştur sorularını kimse yanıtlayamıyor. Akıllı denilen trafik sürücüleri araç kullanırken daha da içinden çıkılmaz duruma getiriyor. Yıllardır yeşil, kırmızı ve sarı ışıklara alışmış, Dünyanın her yerinde geçerli olan sistem Samsun’da neden değiştiriliyor?

Akıllı denilen sistemlin olduğu bir bölgede trafiğe gireniniz var mı, vardır elbette. Çok yakın zamanda bu sistemin olduğu kavşaklarda sürücüler arasında tatsız durumlar yaşanırsa sorumlusu kim olacak? Sistemi bilmediği için celallenenler mi yoksa sistemi Samsun’a getirip dayatanlar mı?

Asıl sorulması gereken soru da Türkiye’de Trafik kurallarını belirleyen ve uygulamaya koyan İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü mü yoksa Büyükşehir Belediyeleri mi?

Samsun Büyükşehir Belediyesi yine yaptı yapacağını ve bu sistemi dayatmaya başladı. Sorulardan birisi de Samsun Merkezde uygulanmaya başlanan sistem ilçelerde de uygulanacak mı? Uygulanacak diyorsanız işte o zaman yandık, çünkü Samsun’un kırsalı çoktur, traktörlerin şehir trafiğine gitmesi de kaçınılmazdır. Traktörler bu sisteme nasıl uyacaklar uymazsalar Trafikte kargaşa yaşanmayacak mı? Cahilliğime verin bu sistem Türkiye’de nerede kullanılıyor bilmiyorum da.

Trafiğin ne durumda olduğunu akıllı olup olmadığını yakın zamanda görerek öğreneceğiz elbette. TEKNOFEST Samsun’da olunca göreceğiz ak ve karayı. Bu trafik sıkıntısı Samsun’da zaten son birkaç aydır var.

Büyükşehir Belediyesi tarafından son üç aydan beri yapılan sinyalizasyon çalışmaları ve aksaklıklar Samsun halkını çileden çıkarmış durumda. Bir başka soru da çakarlı araçlar nasıl geçecekler, korumalı araçlar trafikte yine istedikleri gibi dolaşacaklar mı?

Bir de unutulmaması gereken bir konu var Samsun Valiliği bir genelge ile Geçi Üstünlüğü olayını ortadan kaldırdığını duyurdu. Ve de Valilik çok önemli bir hizmete imza atmış oldu.

Şimdi kimse  “ben üstün kişiyim” diyemeyecek, asıl olan da budur çünkü tüm görevliler vatandaşa hizmet etmek için vardır ve görevlerini ifa etmektedirler. Bir de vatandaşa hizmet edenler, asıl olanın vatandaş olduğunu anlamalarıdır, çünkü kendileri de birer vatandaştır.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Üç günlük için gayret üstüne gayret, ebedi bir yaşam için gayret yok hayret. (N. Fazıl Kısakürek)