bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Akıllı Telefonu Yoksa ne Olacak?
Yazarlar // 16 Aralık 2020 Çarşamba 08:12

İsmail BAŞARAN

“Samsuna girişlerde 3 ana giriş noktası olan Ankara, Ordu ve Sinop karayolu girişlerinde kolluk kuvvetleri Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulaması yapmaya başladı. Samsun Valiliği aldığı yeni karar ile kolluk kuvvetleri şehrin ana giriş noktalarında HES kodu sorgulaması yapmaya başladı. HES kodu riskli çıkan vatandaşların Samsun'a girişine izin verilmeyecek.”

Valiliğin kararı böyle, Valilik şimdi diyecek ki “biz kararı aldık nasıl uygulanırsa uygulansın.” Samsun Valiliğine bir öderi: Önemli olan karar almak değildir, uygulanabilecek karar almaktır. Aldığınız kararı uygularken karşınıza “HES” kodu olmayan bir yurttaş çıkarsa ne yapacaksınız, kendisine akıllı telefon mu hediye edecek veya satacaksınız yoksa bir kod mu vereceksiniz? Eğer akıllı telefon diye şart koşarsanız bari hangi marka alması gerektiğini de söyleyin… Samsun’da hastalığın yayılmasını önlemek için kararlar almak doğrudur da yolu bu kodu almak mıdır sadece? Yaşı ileri olanların çoğunda eskiden kalma cep telefonları var, yani yaşı ileri olanlar telefonların değil de kendi akıllarına güveniyorlar.

Samsun Valiliği ile giriş çıkışları değil de Suriye'den getirilen ve misafir denilen yabancıları kontrol altına almalıdır. Vallahi mantar gibi çoğalıyorlar, denetimleri ile giriş çıkışlardan ziyade içeriye yaşayanlarda yapsanız olmaz mı? Olur da yapamazsınız, çünkü sizin işiniz gücünüz vatandaşa baskı uygulamaktır.

 

SAMSUN OLUMSUZLUKLARDA GÜNDEMDE

Samsun böyle olmamalı böyle idare edilmemeliydi. Son günlerde hep olumsuzluklarla Türkiye gündemine geliyor. Bir taraftan şehidin ailesine bile mezar yeri satmaya çalışan Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan da vatandaşa yumruk atıp burnunu kıran polis memuru. Bakalım burun kırıcı bu polis memuruna ne ceza verilecek, merak ediyor vatandaş.

Ve ardından da Samsun’da vatandaşa mezar yerini satan belediyenin yüzde 25 oranında zam yapması. 31 Mart yerel seçimleri ile göreve gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Demir, daha önce mezar yerlerine yüzde 40 oranında yaptığı zamma ek olarak yüzde 25'lik zamma da imza attı. Zam kararı, belediye meclisinde, oybirliği ile alındı.

Bu karardan sonra aklıma takıldı, peki bu zam Suriyeli olup da nüfus cüzdanı olan veya olmayanlara uygulanacak mı? Suriyeliler ücretsiz veya zamsız mı defnedilecekler?

GÜNÜN SÖZÜ

Bir insanı tanımak istiyorsanız, onu en büyük bir mevkie getiriniz. (Pittacus)