bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
AK PARTİNİN SONU MU GELİYOR?
Yazarlar // 23 Temmuz 2019 Salı 11:05

İsmail BAŞARAN

Yıllardır tek başına Türkiye’yi yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi güç kaybetmeye başladığını hissedince ve bazı kararları tek başına alamayacağı anlayınca CUMHUR İttifakını kurdu.
Birbirlerine söylemedik kelam bırakmayan dönemin AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli CUMHUR İttifakı’nı kurdu. Bu kuruluş da AK Parti’nin sonunun başlangıcı olarak yorumlanmaya başlandı. Öyle ya daha önceleri çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti bazı kararları alırken zorlandı ve desteğe ihtiyacı oldu, işler yolunda gitmeye başladı.
Ancak gün geldi inatlaşmalar “Ben yaptım oldu” mantığı devreye girdi ve değişik bir başlangıç çıktı ortaya. Bu yeni başlangıcın adı da galiba “Sonun Başlangıcı” oluyor.
Çünkü tepedeki inatlaşma aşağılara kadar iniyor. Bu inatlaşmalardan birisi de son günlerde Samsun’da yaşanıyor. Türkiye’nin birçok noktasında mevsim değişiklikleri nedeniyle yağışların bol olduğu içinde bulunulduğu günlerde suya yapılan zamlar tepkilere yol açıyor.
Bu tepkilerden birisi de Samsun’da yaşanıyor. Seçim öncesi indirim yapılan su zammının yeniden devreye sokulmasının ardından CHP bu zamkın geri alınmasını istiyor. Vatandaş da fiyatların yüksekliğinden yakınırken, Başkan Mustafa Demir “su zamkını geri almayacaklarını” dile getirdi. Bunun üzerine CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak da “mücadeleden geri dönmeyeceklerini” söyledi.
Böyle inatlaşmalarla yönetmeye kalkanlar, halkın isteklerine kulak kapayıp sorunları bağlı oldukları partilerden dinlemeyi yeğleyenler haliyle “hiçbir sorun olmadığı” düşüncesindeki cümlelerle karşılaşacaklar.
Oysa kazın ayağı öyle değil, Samsun sorunlarla dolu, sadece su zamları değil, Suriyelilere ödenen maaşlar, Suriyelilere açtırılan işyerleri ve kendilerinden vergi alınmaması, ulaşım sorunu, bir yağmur yağdığında suyun akacak yer bulmakta zorlanması, ulaşım zorluğu, toplu ulaşım araç sayısının yetersizliği.
Büyükşehir belediyesinin bazı ilçeler arasında belediye otobüsü uygulamasına geçememesi gibi sorunlarla uğraşma yerine adamalarla gündeme gelmesi seçmeni ciddi şekilde düşündürüyor. Acaba sonun başlangıcı mı geliyor sorusu soruluyor artık.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan sorunların toplantılarla belirlenemeyeceğini, vatandaşa inilip yerinde belirlenmesi gerektiğini biliyor mutlaka ve yakında belirlemelere de başlanır umarım. Vatandaşın tek derdi bağcıyı üzmek değil üzüm yemektir.

GÜNÜN SÖZÜ
Bir ulus sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez. ATATÜRK