bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Ak Parti'nin Kurtuluşu Erken Seçim
Yazarlar // 9 Temmuz 2021 Cuma 21:07

İsmail BAŞARAN

Bazı insanlar vardır, söylediklerine inanmak isterler ve başkalarını da bu söylediklerine inandırmak isterler. Bazı insanlar da vardır, inandıklarını söylerler. Sayın Ersan Aksu gibi.

Ersan Aksu İktidardaki AK Parti’nin Samsun il başkanı, haliyle söylediklerine inbsanların inanmasını ister, ancak bu söylediğine kendisi de inanıyor mu acaba? İnanmasa da inanıyormuş gibi görünmek ister, bunun adına da algı operasyonu denir. Sayın Aksu ne demiş? 2023’te yüzde 67 oy alacağız derken acaba kendisi inandımı? Aksu’ya göre rakam Samsun için tabi ki.

Ancak gelin görün ki durum hiç de öyle değil sayın Aksu. Sokağa çıkıyormusunuz, pazara gidiyor musunuz? Vatandaşın neler çektiğini görüyormusunuz? Bundan önceki seçimlerde kırsaldaki vatandaşa iki torba kömür gönderiyor, iki kilo da şeker, ısının şekeri yeyin ağzınız tatlansın diyordunuz ancak artık kimsenin ağzının tadı kalmadı.

Aksu’ya göre Samsun AK Parti’nin kalesi olabilir. Ancak bu parti doğum sancıları çekiyor. Ana durumundaki AK Parti sürekli doğuruyor ve yavrular da semrmeye başladı bile. Bu yavrular önümüzdeki seçimlere katılacak. Haliyle de  adayı emmeye başlayıp güçten düşürecek. Eğer ana durumundaki AK Parti güçten düşmeye devam ederse seçimlerde durumu hiçde iyi olmayacak.

Her ne kadar AK  Parti Samsun İl Başkanı 2023 seçimlerinde Samsun’da yüzde 67 oy alacaklarını söylüyorsa da bunun mümkün olmadığını kendisi de biliyordur ve algı operasyonu yapıp rakam veriyordur. Sayın Aksu gerçekler acıdır, bunu görmeniz ve gerçeklere göre de çalışma stratejinizi ayarlamanız gerekir.

AK Parti kurmayları ikide bir “2023’den önce erken seçim yok, seçim zamanında olacak” diyorlarsa da seçimler zamanında olsa da bu gidiş gidiş değil. Çünkü Sayın Aksu’nun dediği gibi Türkiye AK Parti göneminde artık istikrar ülkesi değildir.

Neymiş Türkiye’de seçimler beş yılda bir yapılırmış. Zamanında yapılsa da ne değişecek? Bugünkü olumsuzluklara yol açan dış güçler Türkiye’ye para yardımı yapacak ve ekonomi mi düzelecek? Köprüsünü ve otoyolunu bile kendi olanaklarıyla yapamayan bir Ülke haline getirilen Türkiye’de, kazanımları  rantçılara teslim edenler, Türkiye’nin uçtuğunu söylemesinler. Artık kırsalda bile inanmıyor millet. İktidar kırsalda insanları üretimdn uzaklaştırmış ve yardımamuhtaç etmiş. Vatandaş da yardımlarla geçinemeyeceğine atrık inanmıyor. Çünkü daha çok istiyor ve iktidar da bu daha çok isteği karşılayamıyor. Seçim öncesi sıkıntı da işte burada başlıyor ve seçim zamanı da sürecek gibi. Bugünden başlayan sıkıntıyı önleyeilmek için de sadece seçim zamanı ve tarihiyle oynamak kalıyor.

Ancak İktidar ne yaparsa yapsın, algıyı nasıl yönetmek isterse istesin, sonucu belirleyecek olan  karnını doyurmakta zorlanan vatandaş olacak. İşin özü, süre ne kadar uzatılırsa AK Parti’nin aleyhine işliyor.

GÜNÜN SÖZÜ

Benim öyle bir huyum var ki, hiç kimsenin kalbini kırmak istemem. (MEVLANA)