bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
AK Parti'de Neler Oluyor?
Yazarlar // 9 Temmuz 2019 Salı 22:27

İsmail BAŞARAN

AK Parti içinde bildik isimlerin yanı sıra, önceki ve son seçimlerde aday yapılmayan belediye başkanları ve eski yöneticilerden bazı isimlerle de irtibat kurulduğu ortalığı karıştırmaya devam ediyor.

Özellikle de AK Parti’li Büyükşehir Samsun Belediye Başkanı Mustafa Demir’in suya yaptığı zamdan sonra vatandaş da alternatif arayışlarına şimdiden girmiş gibi görünüyor. Bu boşluğu hangi siyasi parti dolduracak ve adayın kim olacağıyla ilgili toto şimdiden oynanıyor.

Samsun’da yeni kurulması için çalışmaların alttan alta sürdüğü bu kuruluşu kimin yapacağı söylentileri de dolaşmaya başladı. Hatta aday gösterilmeyen eski milletvekilleri ve belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu isimler kulaktan kulağa fısıldanıyor.

Yeni kurulacak partilerden birisinin ilk milletvekili de mevcut bağımsız Samsun milletvekili olacağı ağızdan ağza dolaşıyor.

Bu isim Erhan Usta, şu sıralar sessiz kalmayı istiyor gibi görünüyor, ancak yakınları partisinden dışlanmasını halen içine sindiremediğini de söylemekten geri kalmıyor.

Yeni kurulacak parti’de Ali Babacan’ın yanında olacak AK Parti mevcut milletvekillerinden yer alacak olanların arasında bir hatta iki Samsun milletvekilinin de yer alabileceği kulislerde söyleniyor.

AK Parti’den kopuşların olacağının söylenmesi bile depremin alt dalgalarının habercisi olduğunun işaretidir, önemli olan büyük dalganın partide hangi ölçüde yıkım yapacağıdır.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu alt dalgaları önleyip önleyemeyeceğini yakın zamanda göreceğiz. Ahmet Davutoğlu’nun da parti çalışmaları içinde olması ve kurulması halinde AK Parti sanırım Türk Siyasi hayatında “eskiler” sandığındaki yerini alacaktır.

Bir siyasi partinin “eskiler” sandığına girmesinin tek nedeni, başka bulunanların partiyi iyi yönetememesinden kaynaklanır.

Bu arada AK Parti genel merkezi tarafından bir tek istekle görevden alınan il ve ilçe yöneticilerinin de yeni oluşumların içinde yer alabileceği ve çalışmalara başladıkları kulislerde konuşuluyor.

AK Parti içinden kopacak olanlar ve Türkiye’nin ekonomik sıkıntı içinde bulunması herhalde bu kopuş ve yeni oluşumun hızlanmasına da yol açabileceği konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Merkez Bankası’ndaki görevden alma gündem değiştirme hareketinin de yeni kurulmakta olan siyasi partiler ve AK Parti’de olabilecek kopuşların gündemden düşürülmesi amacıyla yapıldığı söylentileri de var.

Bekleyip göreceğiz. Mevla neylerse güzel eyler.

GÜNÜN SÖZÜ

Geçici bir güven uğruna temel özgürlüklerinden vazgeçenler, ne özgürlüğü hak ederler ne de güveni. (Benjamin Franklin)