bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
AK Parti, MHP İttifakı ve İYİ Parti
Yazarlar // 31 Ocak 2018 Çarşamba 22:29

Ragıp GÖKER

İYİ Parti Genel Başkan'ı Meral Akşener, partisinin il teşkilatının açılışına katılmak için önceki hafta Samsun'daydı.

Meral Hanım, referandum öncesi yani henüz partisini kurmadan önce geldiği ve büyük ilgi gördüğü Samsun'da, bu defa aynı ilgiyi görmedi.

O son ziyaretin üzerinden henüz bir yıl bile geçmemişken ve Meral Akşener aynı Meral Akşener'ken bu ilgi kaybının bir nedeni olmalı.

Çünkü partisini kurmuş Meral Akşener'i Samsun'da karşılayanların bırakın parti binasını, meydanının bile kalabalıkları almaması gerektirdi.

Birşeyler eksik olmuş.

Ya da eksik bırakılmış.

Samsun teşkilatını dizayn edenlerin, bir zamanlar Baykal yönetimindeki CHP'de, şimdilerde de Bahçeli'nin MHP'sinde hakim olan, o bilindik, "küçük olsun, bizim kontrolümüzde olsun" anlayışının esiri oldukları anlaşılıyor.

Meral Akşener'in, İyi Parti'yi iktidara getirmek için kurduğuna inanıyorum ama Samsun teşkilatını kurması için görevlendirdiği o siyasetçiler için aynı iddiada bulunamam.

İl Başkan'ı Ömer Süslü'ün iyi niyetli olduğuna inanıyorum ama İl Başkanı  olarak atanmış olsa bile, kontrol O'nun elinde değil maalesef.

Üye kaydı bile yapılmıyor.

"Biz üç yıl daha buradayız" diyerek, kongre yapmayı bile gereksiz gören anlayıştaki bu yapıyla Samsun'da İYİ Parti seçmenini mutlu edecek bir sonuç almak hayal olur ancak.

Yasal zorunluluk gereği Uyum Yasaları 30 Mart'a kadar Meclis'ten geçecek.

Bu arada AK Parti MHP ittifakına dair önemli adımlar atılıyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte yapılacak Milletvekili Genel Seçimi için düşünülen ittifakın nasıl şekilleneceği henüz netlik kazanamadı ama ittifakın provasının yerel seçimlerde yapılacağı anlaşılıyor.

Yerelde ittifak gerçekleşirse, ilçelerde en çok oyu alan adayların yanı sıra, kazanmaya en yakın siysetçi, iki partinin çatı adayı olacaktır.

"Küçük olsun, bizim kontrolümüzde olsun" mantığıyla yönetilen Samsun'daki bir siyasi yapı AK Parti, MHP ittifakı karşısındaki siyasi güçle başetmesi imkansızdır.

Meral Akşener, partisinin Samsun'daki yapısıyla ne kadar ilgili bunu tam olarak bilmiyorum ama İYİ Parti'yi iktidara taşımak istiyorsa, Samsun'daki yapı gibi durumlara müdahale etmelidir.

Ahde vefa göstermek, siyasette çoğu kere karşılık bulsa da.

O da bir yere kadar..