bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
AK Parti Bakan Kılıç'a sığınıyor
Yazarlar // 6 Temmuz 2013 Cumartesi 10:22

İsmail BAŞARAN

Secim için nabız yoklarken yolumun üzerinde 19 Mayıs İlçesi de vardı. Bir nalbur dükkânının önünde oturmuş vatandaşlar gölgenin tadını çıkarıyordu. Yan taraftan bisküvileri alıp yanlarına gittim, selam verdikten sonra "Bisküviler benden çaylar sizden dedim" ikiletmediler. Bizim insanımız bu işte. Yeter ki yanına git, selam ver... Sonra istersen çayını iç istersen canını ye... Soran gözlerle bakarlarken anlattım derdimi: "Hedef Halk Gazetesi'nden geliyorum. Hep seçimden seçime geldiğimizi sanmayın bakın şimdi de geliyoruz ve geldim..." Gözler yine "Ne demek istiyorsun" der gibi... "Anlatın bakalım var mı derdiniz, anlatın bakalım 19 Mayıs'ta kimi belediye başkanı olarak görmek istiyorsunuz?" Önce ürkek başladılar sonra cesaretlendiler: "Hangi siyasi parti olursa olsun 19 Mayıs'ta bir kişi seçimi kazanır veya kazandırır, adı da Yılmaz Erel'dir..." "Hani yıllarca belediye başkanlığı yapan Yılmaz Erel mi?" "Evet..."

BAKAN KILIÇ 19 MAYIS'LI YA...
Samsun Ak Parti milletvekillerinden Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç 19 Mayıs'lı... O nedenle her Samsun'a gelmesinde ilçeye gidiyor eş dostla sohbet ediyor. Bakan ilçe halkından olunca haliyle hizmetler de ilçeye geliyor. Bundan da ilçe belediye başkanı nemalanıyor ve hizmetlere sığınıyor. Peki, bunu ilçe halkı yiyor mu? Yiyen de oluyor yemeyen de tabi... İşte o yemeyenlere "Kimi belediye Başkanı olarak görmek istiyorsunuz?" sorusunu sorunca değişik isemler sıralıyorlar size. AK Parti'den kimin belediye başkanı görülmek istendiğiyle ilgili ilk izlenimim şöyle: Belediye Başkanı Osman Topaloğlu yine ilk isim çıkıyor. Dereköy Belediye Başkanı) Ahmet Topal ise kendisini zorluyor. Dereköy Belediyesi'nin tarihe karışıyor olmasıyla beraber AK Parti seçmeninin bir bölümü kendisini 19 Mayıs Belediye Başkanı olarak görmek istediğini dile getiriyor. AK Parti için bir isim daha seçmenin ağzında dolaşıyor. Bu isim AK Parti'nin şu andaki 19 Mayıs İlçe Başkanı İbrahim Eren... Seçimlere kadar bu sayının artması bekleniyor. AK Parti seçmenlerinden konuşabildiklerim ağız birliği etmişçesine adayın belirlenmesinde Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın büyük ölçüde söz sahibi olacağından emin görünüyor. Demek ki aday adaylarının bu ilçede adaylık ipini göğüsleyebilmek için öncelikle Bakan Kılıç'la dirsek temasını bırakmamaları gerekiyor.

EREL DİYENLER DE ÇOĞUNLUKTA
19 Mayıs'ı "Engiz" köyü olmaktan çıkarıp burada bir ilçe yaratılmasında büyük emeği olan Yılmaz Erel'in kimse hakkını yemiyor. Hangi siyasi partiye gönül vermiş olursa olsun 19 Mayıslılar yıllarca belediye başkanlığı yapan Yılmaz Erel'in CHP'den aday olması durumunda dengelerin değişeceğinden emin görünüyorlar. Yılmaz Erel'i belediye başkanı olarak görmek isteyenler siyasi parti olarak da CHP'yi işaret ediyorlar. Yılmaz Erel'i bir parti şemsiyesi altında görmek istemeyenler de yok değil ilçede... Hangi siyasi parti olursa olsun "Yeter ki Başkan olsun" diyenler de var... Hatta 19 Mayıs'da belediye başkanı olmak isteyen adayın yanında mutlaka Yılmaz Erel olmalı diye konuşanlar galiba artacağa benziyor... Peki, Yılmaz Erel şu sıralar ne yapıyor? Genelde armut bahçesiyle uğraşıyor... Seçimi ise ikinci planda tutuyor...

MHP SEÇİMİN NERESİNDE OLACAK?
İlçede seçmenle konuşurken iş sadece AK Parti ve CHP'de çakılıp kalmıyor. MHP'liler de seçimi bu kez kazanacaklarına inanıyorlar. Çünkü iddialarına göre iyi bir aday çıkaracaklarmış. Bu adayın adı da Murat Küçük olacakmış. AK Parti'nin dışında kalan seçmenler 19 Mayıs ilçesinin yeteri kadar ilerleyemediğinden yakınıyorlar. Temizlik işlerinin yeterince düzgün yapılamadığını birkaç cadde ve sokak dışında ilçe sınırları içinde yağmurda yolların çamur olmasından dert yanıyorlar.

BÜYÜKŞEHİR'DE ADAYLAR BEKLENİYOR
19 Mayıs'ta Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimleri için ise adayların belirlenmese bekleniyor. Şu günlerde soru sorulunca ilk akla gelen elbette Yusuf Ziya Yılmaz oluyor. Ancak seçmenler diğer adaylara da bakacaklarını ve sonrasında kararlarını vereceklerini anlatıyorlar. Yani burada Yılmaz'a kesin gözüyle bakılmadığı kendiliğinden ortaya çıkıyor. Aklınızdaki soruyu ben de sordum: "Suat Kılıç, bakanlığı bırakıp Büyükşehir belediyesine adaylığını koymalı mı?" Cevap kesin: Biz hemşehrimiz Suat Kılıç'ı bakan olarak görmeye alıştık, bu alışkanlığımızın bozulmasını istemiyoruz..."