bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Ahmaklar Israrcı Oluyor
Yazarlar // 1 Ekim 2020 Perşembe 14:45

İsmail BAŞARAN

Çiçero bir gün konuşurken tarihe geçecek şu sözleri söyler: Hayatta, her kez ahmaklık yapabilir, ancak cahiller bu ahmaklıklarında ısrarcı olurlar.

Adam bunu yıllar önce söylemiş de sanki bugün Türkiye’de yaşayan aralarında benim de bulunduğun ahmaklar içi söylemiş. Hayat bu ahmaklık yapıyoruz elbet ancak neden ısrarcı oluyoruz bu ahmaklığımızda onu bir türlü çözemiyorum.

Samsun’da neden aynı kişileri seçip duruyoruz acaba. Görevdeyken eleştirdiğimiz ancak sonrasında yeni göreve oylarımızla getirdiğimiz insanlara bir bakalım.

Önce, bize hizmet etmesi için insanları göreve getiriyoruz, önce getirip hizmet ettiğine inandığımızı göndermek için sonrasında bir başkasını, getiriyoruz göreve. Kısaca ısrar ediyoruz galiba düşünmeden hem de, sonunda hüsrana uğrayacağımızı bilerek.

Mustafa Demir Bakan iken Samsun’a hangi hizmetleri yaptı da şimdi kendisini Büyükşehir Belediye Başkanı yaptık hiç soruyor musunuz kendinize?

Ben soruyorum da bir hizmet göremiyorum. Ne oldu seçim öncesi verdiği sözler? Bunlardan hafif raylı güzergâhının altı kazacak ve oraya dükkânlar mağazalar koyacaktı, ne oldu yaptı mı gören car mı?

Samsun’da AK Parti döneminde sigara fabrikası kapandı işçiler işten çıkarıldı yerine hayvanat bahçesi yapıldı. Büyük Otel yıkıldı, kıyı kenar çizgisi gözetilmeden denizin içine doldurulup bir otel yapıldı. Bunlar hep rant ekonomisini canlandırdı, vatandaşın gözünü boyarken Samsun’lu işsizlik nedeniyle gelir düzeyi azaltılıp fakirliğe itildi.

 

ŞEHİR HASTANESİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir bir müjde verdi: Şehir Hastanesi’nin temeli atılacak.

Sayın Demir insanlar genellikle kentlerin hava ve sularının pisliğinden, çevrenin yeteri kadar temizlenmemesinden mikropların havaya karışması sonucu hasta olurlar. Onun için öncelikle insanların hastalıklı hale gelmemeleri ve gıda denetimlerinin sıklaştırılması havanın ve suyun daha kullanılır hale gelmesi için fabrikaların dumanlarının filtrelenmesini sağlamanız gerekmiyor mu? Önce bunları yapın sonra bakalım şehir hastanelerine ihtiyaç kalacak mı?

Temiz suyu, temiz havayı veremediğiniz ilinizde sağlayın sonra şehir hastanesi yaptırın.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Az konuşmaktan pek az, çok konuşmaktan sık pişman olunur. (Konfiçyus)