bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Ağzımızın Tadı Kaçtı
Yazarlar // 30 Nisan 2022 Cumartesi 10:37

İsmail BAŞARAN

Şeker Bayramı geldi çattı. Bir ramazan da böyle geçti. İktidar yine gündem değiştirdi yine vatandaşa açlığını hatırlamaması için uğraş verdi. Ancak bu kez yapılan oyunlar tutmadı ve vatandaş açlık konusunda adeta isyan etti. Alınan mahkeme kararları ve siyasi kararlar da insanların açlığının yatışmasına yetmedi.

Vatandaşın ağzının tadı kaçtı adeta. Sadece şeker fiyatlarının artmasından ve şeker alıp evine götüremediğinden değil bu. Unun fiyatlarının artması ve ekmeğin fiyatının yükselmesinin yanısıra gramajının da artması artık iyiden iyiye düşünülmesine yol açtı. Ekmek fiyatları artarken gramajı da nasıl düştü?

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Türkiye'nin yüzde 64 enflasyon rakamı ile dünyada dördüncü sırada yer aldığını belirterek, "Polisiye tedbirlerle gıda fiyatlarındaki artışın önüne geçemezsiniz "dedi. Yaşar, fiyatların uçuşa geçtiğini dile getirdi ve bir çuval unun fiyatının geçen yıl 127 TL iken bu yıl 325 TL’ye çıktığını belirtti. Un fiyatları artınca da haliyle ekmek fiyatları da arttı gramajı da düştü.

Birkaç ithalatçının para kazanması için buğday ekiminin azaltılması projelerinin tutması hem iktidarın işine yaradı hem de ithalatçıların. Ancak sandık gelince o birkaç ithalatçının oyları yetmeyecek seçimi kazanmaya. Bugün aç bırakılanlar yarın açlıklarının acısını çıkaracaklar. Artık vatandaş günden güne bilinçleniyor, un yardımları, pirinç yardımlarının da yeterli olacağını sanmıyorum.

Bu bayramda torununa şeker alamayan, cebine harçlık koyamayan ve bu nedenle başı önüne eğilen dedelerin ve babaanne ile anneannelerin oylarına ihtiyacınız olacak da tüylerini yolduğunuz kazlar bile sizin için yumurtlamayacak. Merak ediyorum nereye kaçacaksınız? Kime sığınacaksınız?

 

ULAŞIM ÜCRETSİZ

Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların bayram ziyaretlerini otobüsler ve tramvaylarla rahat geçirmelerini sağlamak amacıyla gerekli çalışmaları yaptı.

Toplu ulaşım araçları, bayramın birinci, ikinci ve üçüncü günü ücretsiz olacak. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Birlik ve beraberliğimizin pekiştiği bir bayrama daha ulaşmanın sevinci ve heyecanı içerisinde kutlayacağımız Ramazan Bayramı'nda toplu taşıma araçlarımız ücretsiz olarak sizlerin hizmetinde olacaktır. Bu vesileyle bir kez daha tüm Samsunluların, milletimizin ve İslam aleminin bayramını kutluyorum” dedi. Dün sormuştum, ücretsiz olunca da kutlamak gerekiyor, kutlayalım.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Boş bir çuval dik durmaz. (Benjamin Franklin)