bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Afatte Parti Tutulmaz
Yazarlar // 2 Kasım 2020 Pazartesi 09:21

İsmail BAŞARAN

İzmir’de büyük bir deprem oldu, ölenler ve yaralananlar var, binalar yıkıldı. Yıkılan binaların altından cesetler ve yaralılar çıkarıldı. Her yaralı çıkışında sevinçler yükseldi çalışma bölgelerinden. Gözü yaşlı insanların sağdan sola koşuşmalarını gördük.

Bölgeye yardımlar gitmeye başladı. Yardımlardan birisi de Samsun’un Atakum ilçesinden yapıldı. Atakum Belediyesi’nin CHP’li başkanı ve yönetimi hemen bölgeye TIR dolusu yardılar gönderdi.

Yardım gönderen belediyeye Samsunlular adına teşekkür etmek, İzmir’deki deprem gibisini birebir yaşamış bir kişi olarak elinizde tuttuğunuz Halk Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Yener Cabbar ile çok iyi biliyoruz, çünkü böyle bir olayı Erzincan’da yaşadık daha önce. İnsanların ne kadar çaresiz kaldığını gördük, bir ekmek alabilmek amacıyla gelen yardım kamyonlarının yanında birbirlerini ezecek duruma nasıl geldiklerini gördük. Hatta bir ekmek alabilmek için kalabalıkta ezilme noktasına bile geldik. O çileyi yaşamayan bilmez de anlatamaz da. O kadar önemliydi ki o bir ekmek, hepsini bir öğünde yemeyi bile istemiyordu insanlar, ya devamı gelmezse korkusu vardı. Atakum Belediyesi’nin gönderdiği o TIR dolusu yardımın ne anlama geldiğini kaç kişiye “unutulmadıklarını” hatırlattı.

Afetin ne zaman kimi ve hangi partiliyi bulacağı bilinmez. İşte o nedenle parti de tutulmaz.  Samsun’da sadece CHP’li belediye mi var, başka belediye yok mu? Eğer İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti’li olsaydı, bütün Türkiye’den yardım yağmayacak mıydı İzmir’e? Adım gibi biliyorum ki o yardımlar yağacaktı oraya. Samsun’da sadece Atakum Belediyesi mi var? AK Parti’li Büyükşehir Belediyesi yok mu?

“Benim başıma gelmez” demeyin sakın, her an sizin de başınıza gelebilir böyle bir afet. O nedenle bırakın partiler arası bölünmeyi de hep birlikte insanlığımızı ve yardımlaşmayı hatırlayalım, yaşayalım.

Yardım çığlığı atanın yanında yardım etmek için olmazsanız, “yardım edecek kimse yok mu” diye bağırdığınızda yanınızda kimseyi bulamazsınız. İşte o zaman anlarsınız yaptığınız hatayı. Samsun’daki diğer belediyeler de haydi siz de yardıma koşun, bir iki kanyon yardım malzemesi ve gıdası gönderecek kadar bütçeniz vardır herhalde.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Düşenin elinden tut ki sende düştüğün zaman tutacak bir el bulasın.