bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Aday Adayları Sahada
Yazarlar // 14 Mayıs 2018 Pazartesi 19:45

İsmail BAŞARAN

Biz bu filmi bize sürekli izletiyorlar. Hababam sınıfı’na döndü. Ancak Hababam’ı izlerken her defasında gülüyorum, rahmetlileri dayediyorum. Hatta sonunu bile biliyorum Hababam’ın.

Ancak bu aday adayları ve seçim çalışmaları filminin sonunu bir türlü kestiremiyorum.

Senarist her kez senaryoyu değiştiriyor, hatta oyuncular bile değişiyor.

Seçim filmi de son zamanlarda yine gündemde. Hababam gibi, hep gösterimde, ancak ne zaman oynatılacağını sadece rejisör biliyor ve film rejisörün söylediği tarihte gösterime giriyor.

Bazen filmi iki bazen de üç yılda bir izliyoruz. Ne hikmetse hep sezondan önce giriyor gösterime. Son zamanlarda rejisör değişmiyor ancak oyuncular değişiyor. Tabi bu arada filmin yan oyuncuları ve figüranları her zaman rol alıyorlar.

Bu filmin adı seçim, bazen zamanında diyorlar ancak çoğu zaman gösterime zamanından önce giriyor. Filmin başrol oyuncularının değişmemesine rağmen yan roller ve figüranlar değişiyor, bir sonraki filmin kadrosuna girmeye hak kazananlar devam ediyor, giremeyenler ise film filmden çıkıyorlar.

Otuz iki kısım tekmili birden gösterime giren filmin ilk bölümlerinde aday adayları başrolü oynuyor.

Dilin kemiği yok ki; Ben aday adayıyım demeye gör, çevren hemen sarılıyor, sayıları da günden güne artıyor. Özellikle hep iktidar partilerinin rejisörü ve yardımcıları tarafından çekilen filmler tercih ediliyor.

İnsanın doğasında var “esas oğlan” olabilmek için uğraş vermek.

Bu film son günlerde sadece Samsun’un merkezinde gösterimde değil, ilçelerde de Gösterime girmiş durumda.

Siyasi partilerden aday adayı olanlar, aday olup listede iyi bir yer bulabilmek ve hatta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gidebilmek için uğraş veriyor. Vatandaşın elini sıkıyor, dağıttıkları broşürlerle hem kendilerini tanıtıyor hem de seçmenlere bazı sözler veriyor, seçildiklerinde neler yapacaklarını anlatıyor.

İş bilenin kılıç kullananın derler ye aynen öyle, aday adayları kendilerini teşkilatlara ve halka tanıtmak ve kendileriyle hemhal olmak için ilçe ilçe de dolaşıyorlar.

Aday adaylarına bir sözüm var: Allah çalışana verir diyorlar.

Ha gayret, çalışın ki sizin de olsun.

 

YİNE ÇİFTLİK CADDESİ

Buradan kaç kez yazdım bu caddede önlem alınsın, olaylar çıkacak diye.

Ancak galiba ben yazdım ben okudum. İlgililerin dikkatini çekememişim demek, önlem alınmadı, oradaki özellikle de Suriyeliler ve başka Ortadoğu ülkelerinden gelenler olaylarına bir yenisini daha ekledi.

Bu kez olay bıçaklı oldu. Eğer önlem alınmamakta devam edilirse, Türkiye’ye ve Samsun’a uyum göstermemekte devam ederse bu yabancılar daha çok olaylara yol açacaklar ve belki de ölümlere neden olacaklar.

Polis bunun önlemini almalı, nasıl almalı onu ben değil polis bilecek elbette. Çünkü ayırmak için araya girenler de zarar görmeye başladı.

Yapılacak iş belli. Olaylara neden olanlar Türkiye’de cezalarını çektikten sonra sınır dışı edilmeli.

Türklerle yabancıların karşı karşıya gelmelerinden korkuyorum. İşte o zaman çok kan akabilir, ölümler olabilir.

Allah korusun.