bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Adana’nın Yolları Taştan
Yazarlar // 3 Mart 2015 Salı 00:00

Ragıp GÖKER

Adana-Samsun arasındaki 720 km’lik yolculuğumuz yaklaşık 10 saat sürdü.

Yolculuğumuz boyunca havaya girebilmek için bir minibüs içinde hiç de keyifli olmayan yolculuğumuzdan biraz olsun keyf alabilmek niyetiyle Adana türkülerini terennüm ettim.

Adana köprübaşı’ diye başlayan türküyü de severim ama en çok da “Adana’nın yolları taştan” diye başlayan ve “Sen çıkardın beni beni baştan” diye devam eden o eğlenceli türküyü severim.

Bu kadar uzun süren yolculuk insanı gerçekten yoruyor.

Ama biz bu yolculuklara Samsunspor için  çıkıyoruz.

Feda olsun” yani.

Yorucu yolculuğumuzun yorgunluğunu bizim takımın güzel oyunu alır diye düşündük ama ‘evdeki hesap çarşıya uymuyormuş’ bunu öğrendik.

Buz gibi soğuktu bizim takım, oyunu da öyleydi.

Ev sahibi Adanaspor’da bizimkilere uyunca seyri ‘Çin İşkencesi’ gibi bir oyun oldu.

Özellikle ilk yarı her iki takımın oyunu da tatsız tuzsuzdu.

Ofoedu’nun kendisi sahadaydı ama sanki gölgesi oynuyordu.

Yani varlığı ile yokluğu belli olmadı.

Biz Samsun’dan Adana’ya ve öyle sanıyorum ki siz TV başında bu maçı seyredenler umudumuzu maçın ikinci yarısına sakladık.

“Aklın yolu birdir” derler ya, Erhan Altın da bizim gibi düşünmüş olmalı ki ikinci yarı ya Ofoedu’nun yerine Recep Niyaz’ı alarak başlayan Altın oyununun biraz olsun hareketlenmesini sağladı.

Nitekim 58. dakikada İvanov gölümüzü attı. Ama defansımızdaki Sezer Özmen ve Ahmet Burak Solakel’in müşterek hatası sonucu gelen Adanaspor golü nedeniyle sevincimiz sadece iki dakika sürdü.

Recep Niyaz 66. dakikada bizi yeniden sevince boğacak pozisyonu yakaladı ama başta Erhan Altın olmak üzere biz tribündekilere ve dahi siz televizyon başındakilere  saç baş yoldurdu.

Bu pozisyondan sonra topyekun hucuma kalkan bizim takım orta alanda çok top kaybetmeye başladı, üst üste gelen Adana ataklarında Soner iki net pozisyonun gol olmasını önlerken “Bir puana şükretsek mi acaba” diye düşünmedim de değil hani.

Bu maç bize gösterdi ki, skor 1-1’ken oyunu Ali Zorlu’yu sokan Erhan Altın Adana’da oyun planını kazanmaktan daha çok kaybetmemek üzerine kurmuş.

Ama onun bu hesabı da çarşıya uymadı tabi.

Ama “Hocam” dediği Güvenç Kurtar öyle hamleler yaptı kı takımına da tribünlere de “Bu maçı istiyorum” mesajını gönderdi.

Özellikle Mehmet Boztepe’nin Ahmet Dereli adlı genç oyuncuyla değiştirilmesi maçı Adanaspor lehine değiştiren hamle oldu.

Sözün özü bizim takım zirve yolunda  avantaj yakalamak adına çıktığı Adana  deplasmanından ağır hasarlı olarak dönüyor.