bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Adaletin Nerede Dünya!
Yazarlar // 15 Mart 2019 Cuma 22:20

İsmail BAŞARAN


Ortaokul öğrencisi kahramanımız, babasının omuzuna dokunur, sorar:
Baba, okulda ders verdiler, "Politika nedir", anlatmamız lazım. Nedir Politika?
Baba oğlunun yaşına uygun bir formül bulur:
Bak yavrum, simdi şu kelimeleri iyice aklında tut... Ben ücretli çalışıyorum, buna KAPİTALİZM diyoruz. Parayı nasıl harcayacağımıza annen karar veriyor, ona HÜKÜMET de. Hepimiz aslında senin için çabalıyoruz, sen HALK ‘sin. Bebek kardeşine bakan dadın, İŞÇİ SINIFI, kardeşini de GELECEK diye düşün. Şimdi bunları böyle ezberle, yarın kahvaltıda sana politikayı anlatırım. ​​
Oğlan bunları ezberler, aksam olur, herkes yatar. Gece bizimki, kardeşi küçük bebeğin ağlamasıyla uyanır. Gider bebeğin odasına, bebek altını kirletilmiş ağlamaktadır. Annesinin odasına girer, annesi derin bir uyku çekmektedir, uyanmaz. Dadının odasına gider, bir bakar ki, babası dadısıyla ayni yatakta, "Bebek ağlıyor" demesine hiç aldırış eder bir halleri yok.
Bizimkisi gerisin geriye döner, yatar... Ertesi sabah kahvaltıda babasına, "Baba ben politika neymiş anladım" der. Babası "Neymiş söyle bakalım" diye sorunca anlatır:
"KAPİTALİZM, İŞÇİ SINIFINI beceriyor. Bu arada HÜKÜMET uyuyor. HALK kimsenin umurunda değil. Ve de GELECEK ok içinde…
Demokratik Türkiye’de 31 Mart’ta vatandaş yaşadığı kentleri yönetecek, yani hizmetleri kendilerine eşit olarak dağıtacak Belediye Başkanları, Belediye Meclis üyelerini seçecekler.
Bunun için seçilecek olanlar harıl harıl çalışıyorlar. Vatandaş ise henüz kararını vermiş değil, kara kara kendisini yönetecek doğru kişiyi bulabilecek mi onu düşünüyor. Türkiye’de yerel yönetim seçimlerini yıllarca izlemiş birisiyim. Önceki yıllarda seçilecek olanlar sahadaydı ve yapacaklarını anlatırlardı. Şimdi ise Genel Başkanlar da sahada ve birbirlerine atar yapıyorlar.
Bir parti liderine söz söylemek yasak çünkü Cumhurbaşkanı, diğerlerine ise söyleyebilirsiniz. Var mı böyle adaletli bir seçim. Cumhurbaşkanı bu kadar seçim propagandasını kimin bütçesinden yapıyor, tabi ki vatandaşın verdiği vergilerle oluşan ülke bütçesinden. Bu da Adaletli seçim oluyor ha, güldürmeyin insanı.

SAMSUN DARI AMBARI DEĞİL
Bağımsız Milletvekili ve Bağımsız Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erhan Usta, "Samsun'da milli geliri 5 yıllık dönemde yüzde 32,6 artıracağız. 5 yıllık dönemde Samsun'da 141 bin istihdam sağlanacak" dedi.
Helal olsun bunu yapacak olana da soru şu: Erhan Usta söyler mi acaba milletvekili olduğu siyasi parti Samsun’da üretim ve işsizlik için hangi yatırımları yaptı ve istihdamı ne kadar artırdı? 
Sayın Usta’da bir soru: Milletvekili olduğunuz Samsun’da son yıllarda kaç işyeri kapandı ve kaç kişi işsiz kaldı biliyor musunuz? Bunun nedenlerini vatandaşa açıklayabilir misiniz?
Neymiş, 31 Mart seçimlerinin Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir ile kendisinin arasında geçecekmiş.
Yani MİLLET ittifakı adayı Hayati Tekin’i aday bile görmüyor herhalde kendisi. Bu da “ben tek başına MİLLET’e karşı yeterim” demek mi oluyor?
Usta kendisini nasıl görüyor bilemem de Samsun darı ambarı değil bunu yakında öğrenir herhalde.

GÜNÜN SÖZÜ

Bir yıllık varlık istersen buğday, on yıllık varlık istersen ağaç, yüz yıllık varlık istersen insan yetiştir..