bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Adalet Bakanlığı Yok Mu?
Yazarlar // 16 Kasım 2018 Cuma 23:37

İsmail BAŞARAN

Samsun Atakum Belediyesi i?in yapılan suç duyurusu İçişleri ve Adalet Bakanlıklarını karşı karşıya getirecek mi?

Bu soru durup dururken sorulmuyor ve Samsun’un siyasi gündemini meşgul ediyor.  Bilindiği gibi, Samsun Atakum Belediyesi CHP Meclis Üyesi Mustafa Tüfek, denetim komisyonunda bazı belgelerin kendisinden saklandığını ve denetim komisyonunun görevini yapamadığını öne sürerek Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve bazı meclis üyeleri hakkında 'görevi kötüye kullanma' suçlaması ile savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Bulunmuştu da ne mi odu?

Soruşturmaya gerek olmadığı gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı izin vermedi. Ne demek bu demeyin sakın. Türkiye’de işler böyle yürüyor işte.

Atakum Belediyesi’nde bu iddialar karşısında kararları verecek olan Adalet Bakanlığı değil mi? Bir suçun işlenip işlenmediğine Adalet Bakanlığı mı karar verecek yoksa Adalet Bakanlığı mı verilen delilleri inceledikten sonra böyle bir karar mı alacak? Demek ki Türkiye’de Adalet Bakanlığı görevini de İçişleri Bakanlığı üstlenmiş durumda. Buna şaşırmamak gerekir. Adalet Bakanlığı da işini yapmalı buna fırsat verilmeli. Bu durumda bir CHP’li belediye olsaydı, İçişleri bakanlığı aynı kararı alırmıydı? Bu soruya sizler ne cevap verebiliyorsunuz?

 

BAFRA HASTANESİ NEDEN YAPILAMIYOR?

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Zihni Şahin Bafra’da yapımı duran ve çürümeye terk edilen hastane binasının yıkılıp yıkılmayacağı konusunda bir açıklama yapmayı düşünüyor mu?

Bafra Belediye Başkanlığı döneminde atıl duruma geçen bu bina eğer tamamlanmayacaksa ne olacak, yıkılacak mı yoksa birilerine satılacak mı?

Bu sorunun yanıtını Bafralılar da bekliyorlar. Hastane eğer orada yapılmayacaksa neden yapılmıyor, zemini bozuk ise neden orada yapılmasına izin verildi?

Kendisini Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine iyiden iyiye kaptıran Zihni Şahin’in herhangi bir belediye başkanlığı için aday başvurusu da yapamıyor çünkü görevdeki başkanlar görev yaptıkları yerlere başvuramıyor, parti böyle karar almış. İster misiniz Şahin’e “Buraya kadar” deniliversin.

Ben gerçekten istemem, çünkü Samsun’da yıllardır gündeme alınmayan “Parkomat” işine el atıp bir bölümünü de çözdü. Samsun halkı sorunun merkezlerdeki caddelerde de çözüme kavuşturulmasını bekliyor ve sadece ara sokaklarda kalmaması gerektiğini savunuyor.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Hayatınızı cesurca kabullenin, başarıya dönüştüğünü göreceksiniz. (Emerson)