bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
AÇLIK UNUTULMUYOR Kİ
Yazarlar // 30 Ekim 2019 Çarşamba 12:59

İsmail BAŞARAN

Dursun bir kıza âşık olmuş. Aşkından şiir yazmış:

Sabahları yemek yiyemeyirum, çünkü seni düşüneyirum,

Öğlenleri yemek yiyemeyirum, çünkü seni düşüneyirum,

Akşamları yemek yiyemeyirum, çünkü seni düşüneyirum,

Geceleri uyuyamayirum.

Çünkü açum.

Son zamanlarda bordro mahkûmları, emekliler ve asgari ücretle çalışanların durumu tam da Dursun’a benzemiş. Gördüğüm ve sohbet ettiğim bordro mahkûmlarının tek derdi var, bugünü nasıl geçirecek akşam eve giderken ekmek götürebilecek mi yoksa…

Tevfik Fikret yıllar önce görüp yazmış bugünleri:

“Bugün açız yine evlatlarım, diyordu peder,

Bugün açız yine; lakin yarın, Ümit ederim,

Sular biraz daha sakinleşir... Ne çare, kader!”

Türkiye’de açlık ve geçim zorluğu kader değildir. Bunun bir gerekçesi vardır, Türkiye siyaseten de ekonomik olarak da yıllardır iyi yönetilmiyor, yönetemeyenler de “dış güçler bizi kandırdı” diyerek işin içinden sıyrılmak istiyor. Aklını kullanamayan insanlar kendi kaderlerini kendileri yazar ve okuduklarına da inanırlar sonunda. Ben bu palavralara artık inanmıyorum. Yönetenler de “yönetemiyoruz”  deyip çekilsinler, yönetebilecek olanlar gelsin.

Bugün uyguladıkları yanlış siyasi ve ekonomik politikalarla büyük çoğunluğu açlık sınırı altında kalan gelirle karşı karşıya bırakanların kimler olduğu nereden geldikleri bir yer sofrasında kaç kişi bir tabağa kaşık salladıklarını unutmadı millet kendileri de unutmamalı.

Çünkü açlık bir türlü unutulmuyor… Tarih kitapları iktidarların açlık nedeniyle çıkan isyanlar sonucu değiştiğini yazmıştır, bundan sonra da yazacaktır. İşte o nedenle ekonomiye aman dikkat diyorum.

 

ZAMDAN BAŞKA BİRŞEY GÖREMEDİK

Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta, yaptığı yazılı açıklama ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'i çok sert bir şekilde eleştirdi ve “zamdan başka bir icraat göremedik” dedi.

Yerden göre kadar da haklı çünkü Samsun Büyükşehir Belediyesi sürekli zam yapıyor.

Neden acaba yapıyor bu zamları gerçekten merak ediyorum. Yerel yönetim seçimleri sonrasında Büyükşehirlerin büyü nüfusa sahip belediyeleri iktidara geçti bu nedenle de gelen haberlere bakılırsa vakıflara aktarılan paralar kesilmeye başlandı.

Acaba kesilen paraları yerine koyabilmek için, yani çeşitli vakıflara yardım edebilmek için mi Samsun gibi orta ölçekli nüfusa sahip illerdeki iktidar belediyeleri durmadan zam yapıyor, toplanan paraları da kendi yatırımlarına mı aktarıyor ve harcıyor?

Usta, doğruları söylemiş. Demir'in içme suyuna, ulaşıma, parkomattan sonra mezar yerlerine bile zam yaptığını belirtmiş.

En önemlisi de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin Samsun’a geldiğinde, 'Cumhurbaşkanımızın özel talimatı için buradayım, Samsun’u medikal sanayi merkezi yapacağız.' Dediğini hatırlattı Usta.

Oysa Mustafa Demir Mediclust’tan desteğini çekiverdi. Nedeni basit katma değerli üretimin ve sanayinin önü tıkanmış. Gülelim mi ağlayalım mı anlayamadım.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Bugün geçmişin toplamıdır, yarın dedikleri ise ödeyeceğin hesaptır.