bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Açıklama Çok Konuşulacak
Yazarlar // 28 Nisan 2018 Cumartesi 09:49

İsmail BAŞARAN

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz milletvekilliği aday adayı olmak için Belediye Başkanlığı görevinden istifa etti.

Bu zaten bekleniyordu. Çünkü milletvekilliğinin dokunulmazlığına sığınmak isteyenler bu yolu hep seçiyorlar. Yılmaz da acaba yargılanmanın yolunu kapatmak için mi bu yolu seçti yoksa yeni hizmetler yapmak için mi bilmiyorum. Bunu zaman gösterecek.

Ancak sanırım Yılmaz’ın Belediye Başkanlığı görevinden istifa ederken yaptığı açıklama çok konuşulacak. Gelin bir bakalım neler dediğine:

“Genel merkezimiz beni arayarak 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde milletvekili aday adayı olmam için teklifte bulundu. Sahip olduğum terbiye, siyasi ahlak ve parti disiplinine bağlılığımdan dolayı bu teklifi kabul ettim. 19 senedir sürdürdüğüm belediye başkanlığı görevini sonlandırdım. Herkesten haklarını helal etmelerini istiyorum. Bundan sonra nasip olursa parlamentoda partime hizmet edeceğim.”

Yılmaz hangi partiden Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmişti hatırlıyorsunuz değil mi? Seçildiği partiden ayrılmış ve AK Parti’ye geçmişti, sonra da yine Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştu.

Aklıma takılan soru şöyle: Yılmaz’ın “Siyasi ahlak, terbiye ve parti disiplinine bağımlılık” daha önce yokmuydu kendisinde, o nedenle mi istifa etmişti partisinden. Konuşurken, sözün nerelere çekileceğini düşünmek gerekir diye düşünüyorum. İşte böyle gün gelir söylediklerinle karşına çıkarlar insanın.

Gelelim Milletvekilliği aday adaylığına. Yüksek irade kendisine istifa edip aday olmasını söylediyse listede alacağı yer de bellidir sanırım. Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne şimdiden girmiş sayılır.

Buda haliyle yargılanmasının önünü kapatır.

Yargılanma nereden çıktı diyeceksiniz? Bir çiftlik caddesini dört yıldır bitiremeyen Belediye Başkanı yargıya gitmeyecek mi? Parkomat işi yeniden gündeme getirilip yargı kararlarının neden uygulanmadığı sorulmayacak mı? Gerçi bundan sonra sorulsa ne olacak, milletvekili olduğu için yargılanmayacak değil mi?

Ne olursa olsun, yılmaz hangi yolla yargıdan kaçarsa kaçsın kamu vicdanında Samsun’a yaptırdığı kuleler nedeniyle büyük ölçüde suçlu kalacaktır.

 

BAŞKAN KİM OLACAK

Yılmaz’ın istifasından sonra gözler ilçe belediye başkanlarına çevrildi. Acaba kim Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirilecek?

Bu sorunun yanıtı en kısa zamanda belli olur elbet. İsimler arasında dört beş belediye başkanının olduğu söyleniyor ve üzerlerinde kamuoyu oluşturulmak isteniyor.

Elbet bir isim olacak. Ancak soru şu:

Göreve gelecek olan Belediye Başkanı, Yılmaz’ın (A) Takımı ile mi çalışacak, yoksa kendi (A) Takımını mı kuracak?

Gelecek başkan öncelikle mevcut (A) takımının ve yakınlarının üzerlerine olan tapuları araştırmalı diye düşünüyorum. Öyle ya, o kadar söylentiler var ki, doğru mu değil mi araştırılmalı böylece mevcut (A) takımı da zan altından kurtarılmalı.