bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Aç Olan İnsan Özgür Mü?
Yazarlar // 15 Nisan 2019 Pazartesi 00:34

İsmail BAŞARAN

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, son günlerde basında yer alan iş akdine son verilen Atakum Belediyesi çalışanların işten çıkarılmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Belediye’deki işçilerle ilgili problemi henüz aday iken gördüğünü söyledi ve uyarıda bulunduğunu da hatırlattı. Deveci önceki yönetimin yani AK Parti’li İshak Taşçı’nın insanların umutlarıyla oynadıklarına işaret etti.

Atakum Belediyesi’nin son dört aydan beri işçi maaşlarını ödeyememesinin nedeni acaba bu işe alınıp kadroların çoğaltılması mıydı?

Deveci’nin konuyla ilgili iddiaları da bir hayli ilginç. Atakum Belediyesi, seçim takvimi ve adaylar açıklandıktan sonra, son iki ay içinde, oy kazanma amacıyla çok sayıda işçi almış. Peki, bu doğru bir tutum mu sizce? İşe alınanlar da bir şekilde mağdur edilmiş oldu. İşin bir başka yönü de insanların duyguları seçim malzemesi olarak kullanıldı.

Oysa İktidardaki bir partiden Belediye Başkanı Seçilen ve bu görevi sürdüren İshak Taşçı’nın insanları mağdur etmesinin anlamı yoktu.

Duruma bakılırsa İshak Taşçı Belediyeyi partilileri besleme yeri olarak görmüş. Hesapsız harcamalar nedeniyle de iddialara bakılırsa Belediye borç batağına saplanmış.

Yani “benden sonrası tufan” demeye getirmiş işi. Böyle belediyeler var mı bilmiyorum. Samsun’da hem Atakum hem de İlkadım Belediyeleri bu konuda açıklama yapmalılar. Halk arasında bir tekerleme vardır, “Umut fakirin ekmeği” denir. Fakir de iş umuduyla işte böyle kandırılmış sanırım.

Bazı insanlar politikayı 0halka hizmet olarak görmüyorlar, meslek edinmişler. Mesleklerini sürdürebilmek için de uyguladıkları politikalarla insanları önce muhtaç ediyorlar, sonra yardımda bulunuyorlar, seçim zamanında da karşılarına geçip “Size yardım etmiştik” diyerek olarını isteyip alıyorlar.

O yardım edilen ve oyları istenen halk da “Bizi bu duruma sizlerin yanlış ekonomi politikaları getirdi” demeye ve seslerini çıkarmaya cesaret bile edemiyorlar. Bu baskıcı rejime de Türkiye’de “Seçme ve seçilme özgürlüğü” deniliyor. Karnı aç olan insanlar özgür olabilirler mi?

 

HEDEFE ULAŞMAK İÇİN

Samsunspor sezon başında yoktan var edildi. Yeni yönetim oluşturuldu, kulüp şirketleştirildi. İşler iyi gidecek denildi ve hedefler büyük tutuldu.

Yönetim, şampiyonluk parolasıyla kolları sıvadı, yeni transferler yapıldı, para sıkıntısı olmadığı ortaya çıktı, transferler yapıldı.

Futbolcular arasında yanlış transferler yapıldı mı tartışılır. Ancak sanırım teknik direktör seçiminde yanlışa düşüldü. Devre arasında da yanlıştın dönülmek amaçlanıp yeni bir teknik direktör alındı.

Son karşılaşmalarda hiç de iç açıcı sonuçlar alınamadı. Bunlardan birisi de hafta sonu oynandı.

Takımın başındaki Teknik Direktör İsmet Taşdemir karılaşma sonunda bakın ne dedi:

"İlk yarıdaki oyun çok kötüydü. İkinci yarı çocuklar dirençlerini koydular. Tam kazandık derken yapamadık. An itibariyle tüm hazırlıklarımız Playoff üzerine olacak. Geçen hafta kalan maçlarımızı oynayalım demiştik ama bu hafta itibariyle biraz daha netleşti. Söyleyecek bir şey yok çok üzgünüz. Bu yıkımı toparlayıp Play Off'lara en iyi şekilde hazırlanacağız.”

Umutsuz da yaşanmaz ki, şimdi Samsunspor umutla yaşıyor.

Oysa Samsunspor’un neden öne geçtiği karşılaşmalarda neden üç puanı alamadığını sorgulamak gerekir. Eğer Samsunspor bir üst lige yükselmek istiyorsa teknik ekip hedeflerini büyütmelidir. Çalışmalarını ona göre şekillendirmeli, takımın mücadele harsını artırmalıdır. Aksi halini düşünmek bile istemiyorum.