bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
A Takımı Davasında FETÖ Şüphesi
Yazarlar // 17 Ağustos 2016 Çarşamba 00:00

Ragıp GÖKER

Samsun yaklaşık 9 yıl önce bir Nisan sabahına büyük bir operasyonla uyanmıştı.
Jandarma’nın yürüttüğü bir operasyonla başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere birçok işyerine baskın düzenlenmiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ile bir Başkan Yardımcısı  hakkında 49 yıl ağır hapis istemiyle dava açılmıştı.
Ancak Başkan gözaltına dahi alınmaz iken Genel Sekreter ve bir Başkan yardımcıyla çok sayıda çalışan tutuklanarak hapse atılmıştı.
Ve fakat
Adına ‘A Takımı Davası’ adı verilen bu dava, yaklaşık 6,5 yıl süren yargılamanın sonunda beraatla sonuçlanmıştı.
Büyükşehir Belediye Başkanı hapse atılmaktan kurtulduğu için Samsun rahatlamıştı ama Yargıtay Ceza Daireleri Genel Kurulunca, davanın yeninden görülmesi yönündeki talebinin, Samsun’da şok etkisi yarattığını söylemek isterim.
FETÖ’nün yargıyı ele geçirdiği ve mahkemelere doğrudan etki ettiği biliniyor.
Bunun için eski dosyalar yeniden açılıyor.
FETÖ’nün, Samsun Adliyesinde de çok güçlü olduğu bilinir.
15 Temmuz darbe girişimi sonrası Samsun adliyesinde, aralarında hakim ve savcıların bulunduğu 46 kişinin FETÖ üyesi olmak suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine konulduğunu biliyoruz.
Yargıtay Ceza Daireleri Genel Kurulu, A Takımı davasının açılması talebini 15 Temmuz’dan önce iletmişti ama Fetullah Gülen Cemaati, 15 Temmuz’dan çok önce terör örgütü ilan edilmişti.
Türkiye’de 15 Temmuz gibi bir süreç yaşanmışken şu soru önem kazanıyor:
Yargıtay, A Takımı dosyasının açılmasını neden istedi?
Davanın beraatla sonuçlanmasında FETÖ etkisi mi var?
Öyle olmamasını dilemekle birlikte, örgütün bu davaya etkisi varsa ki, davanın yeniden açılmasıyla ilgili talep gelmesi öyle bir algı uyandırıyor.
İşte o vakit bazıları için  ‘yandı gülüm, keten helva’ halleri başladı demektir.
Samsun’un seçilmiş belediye başkanını doğrudan ilgilendiren A Takımı davası, bu güne kadar Samsun’da açılmış en önemli davadır.
Ağır suçlamalar vardı.
Ki;
O suçlamalardan birini yapan da şimdi yurt dışına kaçmış olan FETÖ şüphelilerinden Osman Reis’e aitti.
FETÖ’nün çok davayı manipüle ettiğini biliyoruz.
Davanın açılmasında FETÖ etkisi var mı bilinmiyor.
Bu konu ne kadar araştırılmaya muhtaçsa.
Sanıkları hakkında 49 yıl ağır hapis cezası istenen davanın beraatla sonuçlanması üzerinde FETÖ etkisi olup olmadığı da iyice araştırılmalıdır.
Yargı üzerindeki FETÖ etkisi nedeniyle son günlerde, birçok davada yargılanan insanlar arasında ‘’Beraat ettim’’ diyenin gerçekten suçsuz olmadığını nasıl anladıksa, en ağır şekilde suçlanan bir çok insanın da suçsuz olduğunu öğrendik.
Yargıdaki temizlik sürüyor ama ben hala bağımsız yargıya inanıyorum
Adaletin terazisi hassastır.
Yani şunu söylemek istiyorum:
Kamu vicdanında aklanmanın da en iyi yeri yargıdır.