bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
A Takımı Davası Kafaları Karıştırdı
Yazarlar // 2 Kasım 2016 Çarşamba 13:25

Ragıp GÖKER

A Takımı davasının açıldığı 2007 yılında herkes bir birine ‘’Şimdi ne olacak?’’ diye sormuştu.
Çünkü
Bu şehrin Büyükşehir Belediye Başkanı ve O’nun bir yarımcısıyla Genel Sekreteri ve birçok görevlisi hakkında 49 yıl ağır hapis cezası isteniyordu.
Başkan hapse mi girecekti?
Başkan gözaltına bile alınmadı ama belediyenin Genel Sekreter ile biri Başkan Yardımcısı olmak üzere bazı görevlilerinin, bir süre hapis yattıkları dava, 2013 yılında beraatla sonuçlanmıştı.
Ancak, önceki yıl, Yargıtay Ceza Daireleri Genel Kurulundan gelen ‘Kamu yararına bozma kararı’nedeniyle dava, Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ilk duruşması 1 Kasım’da yapılmak üzere yeniden görülmeye başlanacaktı.
Mahkemeden çıkacak karar kadar, Yusuf Ziya Yılmaz, sanık olduğu o davanın duruşmasına katılıp katılmayacağı da merak ediliyordu.
Çünkü Yusuf Ziya Yılmaz, bir başka davadaki suçlamalar nedeniyle, kendisini ifadeye çağıran Cumhuriyet Savcısının davetine,  iki ayı aşkın bir süre geçmiş olmasına rağmen uymayarak ifade vermeye gitmemişti.
Savcının davetiyle adliyeye gitmeyen Büyükşehir Belediye Başkanının, zaman aşımına uğrayacağını önceden bildiği dava için sanık sandalyesine oturması beklenemezdi zaten ama dün düşen davanın görüldüğü sırada kendisine görev yazdığı için olsa gerek, Samsun dışında bir yerlerdeymiş.
O dava da dosya zaman aşımı nedeniyle kapandı ama Yargıtay Ceza Genel Kurulu daha önce sanıkların beraatıyla sonuçlanan o kararı, ‘kamu yararı’ nedeniyle bozması nedeniyle kafalar da karıştı.
‘’Yeniden yargılayın’’ diyen Yargıtay, Yusuf Ziya Yılmaz ve arkadaşlarının suçsuz olduklarına inanmamış olmalı.
Ki, bozma kararını başka türlü yorumlamak da mümkün değildi.
İlk duruşmada dava düşünce, bunu ‘bir bilene’sormak ihtiyacı ile hukukçu kimliğinin yanı sıra Samsun’da 20 yıla yakın Belediye Başkanlığı yapan Kemal Vehbi Gül’e başvurduk.
Sahiden de kafamız çok karışmıştı.
Çünkü Yargıtay, zaman aşımı olacağını bilmesine rağmen, neden kararı bozmuş olabilir?
‘’Onlar da ne yaptığını bilmiyor’’ diyor Vehbi Bey ama sürecin, bilirkişi raporlarının geciktirilmesiyle bilerek uzatıldığını iddia ediyor.
Vehbi Bey’in ilginç olan bir başka iddiası da, davanın başlangıcında karar vermek için bilirkişi görüşüne gerek olmadığı şeklinedir.
‘’Hakim bilirkişiye gerek duymadan karar verebilirdi’’ diyen Vehbi Gül,  zaman aşımı kararının kesin olduğunu, bu nedenle yapacak bir şeyin kalmadığının da altını çiziyor.
Yusuf Ziya Yılmaz, ‘A Takımı Davasındaki’suçlamalardan kurtulmuştur.
Ama aklanamamıştır.
Keşke hakim karşısına çıkıp kendisini savunabilseydi.
Davanın zaman aşımı sonucu düşmüş olması nedeniyle Samsun halkı, belediye başkanı suçlu mu, yoksa masum mu bunu bilmiyor.