bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
6. Filo ve ABD
Yazarlar // 16 Şubat 2018 Cuma 09:06

Ragıp GÖKER

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının 6. Filo'nun Coni'lerini boğazın serin sularına gömdüğü günün üzerinden yaklaşık 50 yıl geçtikten sonra, ABD dışişleri Bakanı Rex Tillerson Ankara'ya gelirken, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli de, Bürüksel'de ABD Savunma Bakanı James Mattis, ile görüştü.
Tillerson, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ne söyleyecek bilmiyoruz, çünkü yazının hazırlandığı sırasında görüşme henüz gerçekleşmemişti ama Mattis, PYD'yi, PKK'ya karşı savaştırabileceklerini söylemiş.
Türkiye'yi Muz Cumhuriyeti zannetti galiba.
PYD-YPG'nin, PKK'nın bir kolu olduğu gerçeğini Canikli, Mattis'in yüzüne söylemiş.
Ki, aksi zaten beklemezdi.
Bu gerçeği herkes gibi ABD''de biliyor ama işlerine gelmiyor.
PYD-YPG'yi PKK'ya karşı kullanacaklarmış.
Bu söylediklerine Mattis'in kendi inanıyor mu acaba.
Canikli'de inanmamış.
Ama ABD yönetimi öteden beri PKK ve PYD-YPG'ye silah vermediklerini iddia ediyorlar ya, sanırım Mattis, iddiayı Canikli'ye de söylemiş.
Milli Savunma Bakanı, dün gazetecilere yaptığı açıklama sırasında ''Müttefikimizin söylediklerine inanmak durumundayız ama araştırmalarımızı da sürdürüyoruz'' dedi.
Coni'lere hiç inanmadım.
Bunan sonra da inanmayacağım.
Bu topraklarda yaratılan her karışıklığın arkasında onlar var çünkü.
Mustafa Kemal, Milli Mücadele hareketini örgütlerken Sivas kongresi sırasında Amerikan mandasını savunanlar olmuştu.
Gazi, ABD'den dost olmayacağını ta o zaman anlamıştı.
Ülkemin vatana ihanet suçlamasıyla darağacına gönderdiği 'Üç Fidan' ve arkadaşları da, Amerikan yönetiminin, bu topraklar üzerinde dostça emelleri olmadığını biliyorlardı.
Onun içindir 50  yıl önce 6. Filo'nun  Coni'lerini  ''Yankee defol'' sloganları eşliğinde boğazın serin sularına döktüler.
Milli Mücadele yürütülürken, nasıl manda taraftarları varsa, 6. filo'yu  İstanbul'da denize döken gençleri 'vatan haini' ilan eden büyük bir gurup da vardı.
Bugün hemen, hemen herkes ABD düşmanı görünüyor ama Coni'leri kovalayan gençleri protesto eden gurupların varlığını, biz unutsak bile tarih unutmuyor.
Doğru göreceli gibi görünse de, tek'tir aslında.
Bunun için geçmişi kurcalamanın bir anlamı da yok.
ABD, hiç bir vakit bize dost olmadı.
olmayacak.
Bu gerçeğin günümüzde de fark edilmesi önemlidir.
O nedenle, hükümetlerimiz eninde sonunda topraklarımıza konuşlanmış ABD Üs'lerini de kapatacak.
İnanıyorum.