bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
41 Kere Maşallah!
Yazarlar // 6 Nisan 2021 Salı 09:13

İsmail BAŞARAN

Samsun’da arkadaşlarla bir araya geldik tam 41 yıl önce. Amacımız gazetecilerin haklarının korunabileceği bir oluşumu dernek adı altında gerçekleştirmekti. Aradan geçen ve geride bırakılan tam 40 yıl geçti. O gün Hürriyet Haber Ajansı Bürosunda toplanmıştık. Beş kişiydik. Ön safta rahmetli Nazif Demirel vardı. Ben, Avni Demir, rahmetli Ferruh Çetin.

Samsun Gazeteciler Cemiyeti vardı ancak cemiyette gerçekten gazetecilik yapan insanlar yoktu. Adı vardı sadece, Gazetecilerin haklarının savunulması yerine kişisel menfaatler öne çıkıyordu. Cemiyete bir isim bulunması gerekiyordu.

Samsun 19 Mayıs şehriydi ve adının da   19 Mayıs olması gerekiyordu. Karar hemen alınmıştı. Cemiyet ilk toplantısını da kurulduğu gün olan 5 Nisan 1980 yılında gerçekleştirdi. Gerçekten gazetecilik yapanlar üye olarak kabul edilecekti. Önce beş kişiydik sayımız günden güne arttı. Bunun anlamı da şu: Samsun’da gazetecilik artık bir meslektir ve 19 Mayıs Gazeteciler Camiyeti de bir meslek kuruluşudur.

Bu cemiyetin kendine ait bir yerinin olmaması yönetim ve üyelerin hatası değildir. Hata Samsun’daki kamu kuruluşlarınındır. Maalesef cemiyete bir yer sağlayamamışlardır. Bu cemiyetin kurucuları arasında bulunmaktan hep onur duydum, duymaya da devam edeceğim.

 

SENDİKALARA ÇAĞRI

Birleşik Kamu İş Samsun İl Başkanı Rüstem Kara, korona virüs vakalarının patladığını belirterek, Eğitim sendikalarına çağrı yaptı.

Güstem Kara "Her gün yeni vakalar duyuyoruz. Birçok kapanan okul var. Bu yüz yüze eğitim ısrarı

neden? Okulları bir an önce kapatın "dedi. Haksız da değil. Yüzyüze eğitimde hem öğrenciler hem de öğretmenler büyük risk altındadır. Risk altında bulunan bir başka grup da okullardaki görevlilerdir.

Sendikalara düşen görev birlik olarak yüz yüze eğitimin önüne geçebilmektir.

Evden eğitimin gerçekleşmesi için de öğrencilerin tabletlerinin olması, hatta öğretmenlere de tablet dağıtılması gerekliliğidir. Oysa Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda gerçekten sınıfta kalmıştır. Merkez mahallelernde internet üzerinden öğrenciler bir nebze de olsa sisteme bağlanabilmektedir, oysa kırsaldaki mahallelerde internek yokluğundan  öğrencilerin karşısında öğretmen de yoktur. Bir başka gerekçe de öğrencilerin tabletlerinin olmamasıdır. Soru şu: Samsun’da tam zamanlı uzaktan eğitime ne zaman geçilecektır?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Herkes kendi kişiliğinin yıldızıdır, bütün iş ve davranışlarımız ya iyilik ya da kötülük içindir.  M.Arnold