bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
24 Kasım öğretmenler günü
Yazarlar // 24 Kasım 2022 Perşembe 14:15

Cevdet MAMATOĞLU

“Geleceğin güvencesi,  sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır”  -Mustafa Kemal Atatürk-...  Bu sözlerin sahibi, ülkemizin kurucusu, Türkiye cumhuriyetinin parlak geleceğinin birinci önceliği olarak, eğitimi ve iyi yetişmiş öğretmenleri işaret etmiştir. Cumhuriyetin ilk kurulduğu yıllarda okuma yazma oranı ; % 10 un altında iken,1935 te, yoklukları ve savaştan çıkmış Osmanlının borçlarını üstlenmiş genç cumhuriyeti düşünürsek ,% 19,5 gibi başarılı sayılabilecek bir orana çıkartılmıştır...

Son yıllarda  maalesef  bütün meslek dallarında olduğu gibi , ülkenin ihtiyacı gözetilmeden ,kasabalara  bile üniversite ve  yüksek  okullar açılarak ,üniversiteli işsizler ordusu yaratıldı.. Maalesef bu açılan üniversitelerde de eğitim yetersiz, bazen de uzmanlık alanı dışında ki öğretim elamanları ile yapılan eğitimin sonucunda da yetişen gençlerin eğitimleri de yetersiz olmuştur. Bu gençlerin bir çoğu daha genç yaşlarda eğilimleri ve yetenekleri ölçülerinde mesleki ve teknik eğitime yönlendirmeleri de yapılamadığı için, sadece işsiz kalmaları değil ayrıca işsizliğin yarattığı psikolojik ve sosyal sorunlar ile de karşı karşıya kalmakta, toplumda büyük bir sorun ve yara yaratmaya devam etmektedir.
Eğitimde paralı dönemin başlaması ile yoksul ve zeki çocukların okuma oranı çok azalmıştır. Hal böyle olunca durumları ve sosyal statüleri, çevreleri olan ailelerin çocukları çok düşük puanlar ile, zeki yoksul çocukların bitirdiği okullardan diploma alarak, bazen hiçte hak etmedikleri mevkiler elde ederek, nüfuzu olmayan zeki çocukların önüne geçmektedir.
Bu günlerde yapılan terfi sınavları da, öğretmenlik mesleğini geliştirmekten çok, öğretmenler arasında ayrımcılığı daha da arttırıcı, liyakatin yerlerde süründürüleceği bir işlemdir.
Eğitim temel bir haktır. Onun için parasız olmalıdır. Yeteneklerine göre her Türk genci hak ettiği eğitimi ücretsiz almalı, maddi imkânı olmayanlara devlet destek olmalıdır.
“Ağaç yaşken eğilir” demiş atalarımız... Onun için ilköğretim çok önemlidir. Bence en yüksek maaş ilköğretim öğretmenlerine verilmeli ve onlar özel olarak seçilmelidir. İlköğretim öğretmenliği gençlerimizin geleceğini belirlemede rol oynayacağı için, çok özel bir eğitime tabi olmalıdır. İlköğretim öğretmenliği yüceltilmeli zeki çocukların bu mesleği seçmeleri sağlanmalıdır.

“ÖĞRETMEN İHMAL EDİLDİĞİNDE O ÜLKE İNTİHAR EDİYOR  DEMEKTİR” (Albert   Einstein...)

24 kasım öğretmenler günü kutlu olsun...