bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
23 Nisan Nasıl Kutlanacak?
Yazarlar // 14 Nisan 2021 Çarşamba 12:47

İsmail BAŞARAN

Bütün Dünya’da olduğu gibi Türkiye de salgınla boğuşuyor. Önlemler alınıyor, ancak kongreler tıkabasa partililerin katılımlarıyla yapılıyor. Bu ne kadar sürecek bilinmez her an tam kapanma da gelebilir. Eğer tam kapanma gelmezse 23 Nisan Kutlamaları nasıl gerçekleştirilecek? Sadece Anıta Çelenk koymakla mı geçiştirilecek?

Yoksa, açık veya kapalı alanlarda 23 Nisan Kutlamalarına izin verilecek mi, merak ediyorum doğrusu. Parti kongreleriniin salonlarda yapılmasına izin verenler ve de bunu yapanlar 234 Nisan&’ı kutlamazlar ve bir çelenk koymakla geciktirirlerse biraz ayıp etmiş olacaklar.

Bu günden hatırlatmak istedim, çünkü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin resmi bayramlarından biridir. Türkiye ve KKTC yanı sıra Kosova Cumhuriyeti'nde "23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı" olarak kutlanılır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilmiştir.

Bu bayram, TBMM'nin açılışının birinci yılında kutlanmaya başlanan 23 Nisan Millî Bayramı 1980'den sonra "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" adını almış ve kutlanmıştır.

Bu yıl nasıl kutlanacak, çocuklar ellerinde Türk Bayrakları sallayarak kutlayabilecekler mi? Hayır, yasak gelecek diyenler olursa sorulacak soru şöyle olur: AK Parti Kongrelerinde olmayan yasaklar Ulusal Egemenlik Bayramın’da neden halkla uygulanıyor? Türkiye artık eskisi gibi egemen mi değil?

DEMİR KİMİ SUÇLADI?

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti’li Mustafa Demir su fiyatlarında  bir değişiklik yapmamış. Ben aptal falan değilim, Allah’a şükür aklım da yerinde. Sayın Demir yapılan zam değilse nedir?

Bu sorunun yanıtını bakın nasıl veriyor Sayın Demir: "Biz su fiyatlarında bir değişiklik yapmadık. Seçimlerden  önce yapılan popülist indirimi kaldırdık "dedi.

Vay de , seçimlerden önce başka bir parti mi yönetiyordu Samsun Büyükşehir Belediyesini, yoksa yine AK Parti mi vardı yönetimde? Sayın Demir bu ifadesiyle acaba daha önce görev yapan AK Parti’li Belediye başkanlarını mı suçluyor?

Eğer böyle yapıyorsa biraz yanlış yapıyordur. Bu soruya kendisinin de cevap vermesi gerekiyor. Öyle ya, muhalefet olsaydı eleştirebilirdi de şimdi kendi partisini ve başkanını ve meclis üyelerini mi eleştiriyor?

Sayın Demir’in unutmaması gereken bir söz vardır: Kelimeler ağzınızdan çıkana kadar sizin esirinizdir, ancak ağzınızdan çıktıktan sonra siz kelimelerin esiri olursunuz. Benden hatırlatması…

AKLIMA TAKILAN SORU

Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ın cezalı olduğu karşılaşmalarda, teknik sorumlu Gökhan Gaylani kulübedeydi. Gaylani çıktığı dört maçı da kazandı. Böylece de kendisine verilen görevi eksiksiz tamamladı.

Sağlam’ın cezası bitti, şimdi bu hafta oynanacak karşılaşma konuşulmaya başlandı. Soru şu: Sağlam’ın başında bulunduğu Samsunspor kazanacak mı?

Kesinlikle kazanması gerekiyor, çünkü Samsunspor’un kaybetmeye tahammülü yok.

İşte bu nedenle hafta içindeki çalışmalar dikkate alınmalı. Sağlam’ın futbolculara vereceği en büyük taktik, kart görmemek üzerine olmalı. Rakibi sakatlayacak şekilde yapılan müdehalelerin Samsunspor’a ne kadar zarar verdiği de unutulmamalı.

Gaylani’nin dört karşılaşmalık performansı, Sağlam’ı düşündürmeye başlamıştır. Sağlam artık durup dururken kart görüp cezalı pozisyona düşmemelidir. Sağlam, hakemlerle değil sahadaki futbolcularıyla ilgilenmelidir.

Yoksa, yönetim de taraftar da Süper Lig’e çıkması durumunda yönetimin fotbolculardan önce Ertuğrul Sağlam’mı sorusunu sorabilir, ve belki de yollarını ayırabilir. Her ne kadar dere geçerken bu durum düşünülmüyorsa da, zaman neyi getirir  belli olmaz.

GÜNÜN SÖZÜ

Başkalarının bilgisiyle bilgin olsak bile ancak kendi aklımızla akıllı olabiliriz. (Montaigne)