bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
15 Temmuz ve Gerçekler
Yazarlar // 15 Temmuz 2022 Cuma 12:13

İsmail BAŞARAN

Bugün 15 Temmuz, Türkiye’de Demokrasinin alaşağı edildiği ve Tek Adam döneminin yolunun açıldığı bir gündür. Her ne kadar birileri çıkıp adına Demokrasi diyorsa da bu demokrasi değil doğrudan ”tekadam”  dönemidir. Türkiye’nin 15 Temmuz’ gelene kadar yapılan hareketleri unutmamak gerekir. 15 Temmuz bir gecede oluşmuş bir oay değildir. Yıllar süren bir hazırlığın sonucudur 15 Temmuz.
15 Temmuz Gecesi darbe girişimini önlemek için toprağa düşenleri anmakla başlayalım bugün. Anaların babaların eşlerin ve çocukların yüreği dağlandı o gece. O gece, uçakları hava alanlarında bekletilenleri, tünellere sığındıkları söylenenleri de unutmayalım. Türkiye’yi 15 Temmuz’a getirenleri de unutmadan yapalım bu işi.
15 Temmuz’u anarken, yine bir uğursuz Temmuz ayının Başında Sivas’ta bir otelde Türkiye’nin aydınlarının yakıldığı geceyi ve o yakanların savunuculuğunu yapan avukatları da unutmayalım. O avukatların daha sonra hangi siyasi akımlarda görev aldıklarını ve bakan, milletvekili olduklarını da unutmayalım.
15 Temmuz Gecesi darbe girişimini önlemek için toprağa düşenleri anmakla başlayalım bugün. Anaların babaların eşlerin ve çocukların yüreği dağlandı o gece. O gece, uçakları hava alanlarında bekletilenleri, tünellere sığındıkları söylenenleri de unutmayalım. Türkiye’yi 15 Temmuz’a getirenleri de unutmadan yapalım bu işi.
15 Temmuz’u anarken, yine bir uğursuz Temmuz ayının Başında Sivas’ta bir otelde Türkiye’nin aydınlarının yakıldığı geceyi ve o yakanların savunuculuğunu yapan avukatları da unutmayalım. O avukatların daha sonra hangi siyasi akımlarda görev aldıklarını ve bakan, milletvekili olduklarını da unutmayalım.  2 Temmuz’daki Sivas olaylarını acaba ne olarak anlatacaklar? Bir grup insanın devletin güvenlik güçlerini aşarak oteli yakmaları olarak mı kalacak tarihte?
Bugün Türkiye’yi Başkanlık sistemine geçirip tek adamlığı savunanlar, Sivas’ta ilk Meclis’in toplanmasını mı hazmedemiyorlar. O meclis ki Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı yerdir. O Meclis ki Kurtuluş Savaşı’nın başladığı yerdir. O nedenle mi Sivas olayları çıkarılmış, dini kalkışım yaratılmak istenmiştir? Sivas olayları 15 Temmuz’un öncüsü müydü?
O geceyi unutamıyorum, yazlık konutlarında olanlar mı, Genelkurmay’da başına silah dayanan Başkanlar mı yoktu o gece? Hepsi vardı, şimdi hepsi görevdeler. O gece birisi de Samsun’dan mı kaçırılmıştı? Hani Genel Kurmay Başkanı’nın başına silah dayayan birisi? Ankara’dan Samsun’a geldiği ve buradan da FETÖ tarafından yaptırılan Üniversite’nin yerini verdiği söylenen bir yetkili tarafından bir limanda bekletilen büyükçe bir motorlar kaçırıldığı iddia edilen elinde tabancayla Genel Kurmay Başkanı’nı esir alan o kişi uçup gitti. Koca Türk Devleri de o kaçağı bir türü yakalayıp getiremedi. Aslında Türk Devleti bunların tamamını yakalayıp yargılamaya muktedirdir de nedendir bilinmez bir el bunların yakalanıp yargılanmasını engelleyiverdi. 15 Temmuz demokrasiymiş öyle diyorlar, başlangıçmış. Aslında bana göre 15 Temmuz tekadam döneminin başlangıcıdır. Bugün 15 Temmuz bu günü yaşadığım müddetçe unutmayacağım.

​​