bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
12 Mart ve Hatırlattıkları
Yazarlar // 18 Mart 2017 Cumartesi 07:46

İsmail BAŞARAN

12 Mart Türk  Siyasetinin önemli kilometre taşlarından bir tarihtir.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde meydana gelen ikinci askeri darbe eylemidir. 1971 yılında, 12 Mart günü saat 13.00'te TRT radyolarından okunan aşağıdaki bildiri ile ilan edilmiştir:

"Parlamento ve Hükümet, süregelen tutum, görüş ve icraatı ile yurdumuzu, anarşi, kardeş kavgası, sosyal ve ekonomik huzursuzluklar içine sokmuş, Atatürk'ün bize hedef verdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak ümidini kamuoyunda yitirmiş ve anayasanın öngördüğü reformları tahakkuk ettirememiş olup, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği ağır bir tehlike içine düşürülmüştür."

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Memduh Tağmaç, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Gürler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Muhsin Batur ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Celal Eyiceoğlu'nun imzasını taşıyan muhtıra şu maddelerden oluşmaktaydı:

 

1- Parlamento ve hükümet, süregelen tutum, görüş ve icraatlarıyla yurdumuzu anarşi, kardeş kavgası, sosyal ve ekonomik huzursuzluklar içine sokmuş, Atatürk'ün bize hedef verdiği uygarlık seviyesine ulaşmak ümidini kamuoyunda yitirmiş ve anayasanın öngördüğü reformları tahakkuk ettirememiş olup, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği ağır bir tehlike içine düşürülmüştür.

2- Türk milletinin ve sinesinden çıkan Silahlı Kuvvetleri'nin bu vahim ortam hakkında duyduğu üzüntü ve ümitsizliğini giderecek çarelerin, partiler üstü bir anlayışla meclislerimizce değerlendirilerek, mevcut anarşik durumu giderecek, anayasanın öngördüğü reformları Atatürkçü bir görüşle ele alacak ve inkılap kanunlarını uygulayacak kuvvetli ve inandırıcı bir hükümetin demokratik kurallar içinde teşkili zaruri görülmektedir.

3- Bu husus süratle tahakkuk ettirilemediği takdirde, Türk Silahlı Kuvvetleri kanunların kendisine vermiş olduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak ve kollamak görevini yerine getirerek, idareyi doğrudan doğruya üzerine almaya kararlıdır. Bilgilerinize.


NOT:
Unutanlar için hatırlatma amacıyla buraya alınmıştır.


UNUTANLARA HATIRLATMA

 

Adnan Kahveci - Eski Maliye Bakanı.

Dedi ki: "Bizim bağımsız olmamız için Amerika ve IMF'den kurtulmamız lazım." 2 gün sonra trafik kazasında öldü.

 

Bedri İnce Tahtacı - Saadet Partisi Gaziantep milletvekili.

Dedi ki: "Amerika en büyük engeldir bu ülkeye; istediğini Başbakan yapar, istediğini Cumhurbaşkanı yapar." 5 gün sonra Antep'e giderken trafik kazasında öldü.

 

Turgut Özal - Cumhurbaşkanı.

Dedi ki: "Musul ve Kerkük bizimdir, alacağız." 10 gün sonra öldü.

 

Eşref Bitlis - Jandarma Komutanı.

Dedi ki: "Amerika'nın İncirlik'ten kalkan uçakları PKK'ya yardımda bulunuyor." 4 gün sonra

-60 dereceye kadar dayanıklı olan uçak ile Siirt'e giderken uçağı düştü ve öldü. Kaza nedeni uçak motorlarının buzlanması! Oysa Siirt'te o sırada hava -11 derece idi...

 

TBMM - 1 Mart tezkeresine ret oyu verdi. 3 gün sonra İstanbul'un göbeğinde bombalar patladı. Kaç kişi öldü!

 

Recep Yazıcıoğlu - Denizli Valisi.

Denizli'de kanun çıkarttı: "Artık bundan sonra cafe ve benzeri yerler İngilizce isim kullanmayacak, yani cafe değil kahve yazılacak." 1 hafta sonra Ankara'ya giderken trafik kazasında öldü.


Önümüzde bir referandum var.
Meydanlarda o onu dedi öteki bunu dedi diye kafanızı şişirmeyeceğim.

Aman ha siz siz olun bu tür olaylarla karşılaşmamak için ne yapacağınıza karar verin öncelikle….


GÜNÜN SÖZÜ

Donkişot olmak için yola çıkan pek çok insan evine Sanco Panco olarak döndü.  İspanyol Atasözü