bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
100. Yılda Samsun
Yazarlar // 30 Ekim 2018 Salı 09:29

Ragıp GÖKER

Dün sabah Cumhuriyetimizin 95. yılına uyandık.

Kutlu olsun hepimize.

Kahvaltımı yapıp tıraşımı olduktan sonra, ‘’bugün şeker bayramı olsaydı, nasıl giyinirdin Ragıp?’’ diye sordum kendime ve gardropumuzdan sahip olduğum en güzel giysilerimden birini çıkardım.

Her gün kullandığım ucuz koku yerine, bayram - seyran gibi özel günler için sakladığım pahalı kokudan süründüm.

Ne de olsa en büyük bayram, bu bayram.

Ata’m, öyle demiş, biz de öyle biliriz.

Evden çıkmadan önce günlük gazetelere göz atarken, H.HALK’ın ‘’Başkanlar için en zor hafta’’ şeklindeki manşeti dikkatimi çekti.

Yerel seçimlere 5 aydan daha az bir süre kaldı.

Partilerin adayları, büyük ölçüde bu hafta belli olacak.

Cumhuriyetimizin 100. yılının yanı sıra, Samsunlular için de özel öneme sahip 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramının 100. yılına şehrimizi hazırlayacak belediye başkanlarını seçeceğiz.

Şehirlerimize, Şehremini seçerken, Milli mücadeleye ve o ruha gerçekten inanan kadroları sandıktan çıkarmalıyız.

‘’Keşke Yunan, kazansaydı’’ diyen, o fesli tipinde çok insan var bu ülkede.

O fesliyi alkışlayanların sayısı da az değil hani.

Şevki Yılmaz vakası yaşandı bu ülkede.

Daha ne olsun.

Yaklaşık 5 yıl önce, şimdiki adı Cumhurbaşkanlığı iletişim Başkanlığı olan, daha önceleri Başbakanlığa bağlı Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünün bir organizasyonu nedeniyle Çorum’da bulunduğumuz bir sırada İskilip’e davet edilmiştik.

Kafilenin başında zamanın Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç vardı.

İskilip’te bizi ‘’mübarek topraklara hoşgeldiniz’’ şeklide bir pankartla karşılamışlardı. İskilip topraklarını mübarek sayanlar, İskilipli Atıf Hoca için bu tanımlamayı yapıyorlardı.

Atıf Hoca, hiç kuşku yok ki, Cumhuriyet düşmanıdır.

O’nun gibi düşünen çok insan var günümüzde.

İşin kötüsü, cesaretlendiriliyorlar.

Şimdilerde popülaritesi düşmüş olsa da, Bülent Arınç, zamanın hükümetinde güçlü bir figürüydü.

Bülent Arınç ve onun gibi düşünen iktidar yanlılarından yüzbulmasa ömrü, Cumhuriyete ve onun kurucusuna sövmekle geçmiş bir adamın memleketi diye, İsikilip’e mübarek toprak sıfatını yakıştırılamazdı.

Günümüzdeki yöneticilerimizin tamamı, Cumhuriyete ve kurcusu Mustafa Kemal Atatürk’e inanıyor ve saygıda kusur etmiyorlar çok şükür ama Cumhuriyete ve kurucusuna hakaret etmeyi maharet sayanlar tahmin edilenden çok fazla.

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılının yanı sıra, milli mücadelenin başladığı bu toprakları, 19 Mayıs 1919’un yüzüncü yılına hazırlayacak kadroları seçeceğiz.

Unutmayın.