bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Unutulan eşyalar şaşırtıyor
YAŞAM // 15 Ekim 2017 Pazar 13:32 // Güncelleme: 15 Ekim 2017 Pazar 13:32

Samsun’da teleferikte, raylı sistem araçlarında ve yolcu istasyonlarında unutulan eşyalar görenleri şaşkına çeviriyor. Unutulan eşyalar arasında en dikkat çekenler ise diploma, bisiklet ve sefer tası gibi eşyalar.

Unutulan eşyalar şaşırtıyor
Gündelik hayatın stresinden bunalan vatandaşlar, toplu taşıma araçlarına bindiklerinde yanlarındaki eşyaları bu araçlarda unutabiliyor. Tramvaylar, teleferik, yolcu istasyonları ve otobüslerde unutulan eşyalar, Samsun Büyükşehir Belediyesi Hafif Raylı Sistem İşletmesi (SAMULAŞ A.Ş.) Genel Müdürlüğüne ait kayıp eşya bölümünde sahiplerini bekliyor. Unutulan eşyalar arasında diplomalar ve bisikletin yanı sıra ney, çamaşırlık, tavla, son model cep telefonları, kimlik, cüzdan ve sefer tası gibi eşyalar bulunuyor.

Unutulması çok zor olan eşyaların bile unutulduğunu ifade eden SAMULAŞ Genel Müdürlüğü Destek Hizmetler Müdürü İbrahim Şahin, “SAMULAŞ’ın kurulduğu 2010 yılından bu zamana kadar faaliyet gösteriyoruz. Buradaki eşyalar SAMULAŞ’ın istasyonlarında, teleferiklerinde, otoparklarında, ringlerinde, tramvaylarında ve otobüslerinde unutulan eşyalardır. Unutulan eşyalar personel tarafından tutanak tutularak buraya getiriliyor. Teslim alınan unutulan eşyalar SAMULAŞ’ın internet sitesinde yayınlanıyor. Eşyalarını sitede gören vatandaşlar, buraya gelerek bizden alabiliyorlar” dedi.

Pahalı ürün unutan vatandaşların hemen kayıp eşya bürosuna başvurduğunu ifade eden İbrahim Şahin, “En son unutulan ilginç eşyalar arasından ‘sefer tası’ var. Vatandaş, yemek için taşıdığı sefer tasını tramvayda unutmuş. Yine diplomaların unutanlar var. Telefon unutan çok oluyor. 24 saat ellerinden düşürmedikleri cep telefonlarını unutuyorlar, almaya da gelmiyorlar. Ama akıllı veya pahalı telefon unuturlarsa hemen gelip alıyorlar. Unutulan eşyalar arasında bisikletler de var. Bisikletleri nasıl unuttuklarına ben de bir anlam veremiyorum. Buradaki eşyalar 1 sene boyunca durabiliyor. Eşyaların 1 senede sahibi çıkmazsa işe yarayanlar, bazı kamu kurumlarını veriliyor. İşe yaramayanlar ise imha ediliyor. Bozulacak yiyecekler ise 24 saat burada bekleyebiliyor. Yiyecekler 24 saatten sonra imha ediliyor. Toplu taşımada eşyası kaybolan vatandaşlar, internet sitesini takip ederek eşyalarının nerede olduğunu görebilirler” diye konuştu.

Kayıp eşya bölümünde 1 yıldan fazla duran eşyalardan kullanılabilir olanları kamu kurumlarına verilirken, işe yaramayanlar ise imha ediliyor.
Unutulan eşyalar şaşırtıyor
Unutulan eşyalar şaşırtıyor
Unutulan eşyalar şaşırtıyor
Unutulan eşyalar şaşırtıyor