bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Tokatlı şehit aileleri Samsun'u gezdi
YAŞAM // 27 Haziran 2019 Perşembe 10:59 // Güncelleme: 27 Haziran 2019 Perşembe 10:59
Tokatlı şehit aileleri Samsun'u gezdi

Turhal Kaymakamlığı tarafından şehit ailelerine Samsun gezisi düzenlendi. Milli Mücadele'nin 100. yılında Atatürk'ün Tokat'a geliş tarihi olan 26 Haziran'da Samsun'u ziyaret eden 50 kişilik kafile; Bandırma Vapuru, Kurtuluş Yolu ve Batıpark Amazon Adası'nı gezdiler, gemi ile deniz turu yaptı.


Atatürk'ün Tokat'a gelişi sebebiyle Samsun gezisinin ayrı bir anlamı olduğu söyleyen Turhal Şehit Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Kılıç, “Bu tür gezilerimiz şehit ailelerinin kaynaşması ve birbirlerine kenetlenmeleri açısından önem arz ediyor. Buradaki müzeleri ve tarihi yerleri gezerek tarihimiz hakkında bilgi edinmiş olduk” dedi.


Turhal Kaymakamlığı olarak, şehitlerin emaneti olan ailelerini böylesine güzel bir gezide buluşturduklarını ifade eden Turhal Kaymakamlığı Basın ve Halka İlişkiler Sorumlusu Fatih Çalışır, “Gezideki asıl amacımız şehit ailelerinin Milli Mücadele'nin yaşandığı noktaları gezmelerini sağlamak ve o maneviyatı yaşamaktır. Bununla birlikte şehit aileleri arasında birlikteliği sağlamaktır” diye konuştu.