bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Tiyatrocular Samsun'da buluştu
YAŞAM // 31 Ağustos 2021 Salı 15:04 // Güncelleme: 31 Ağustos 2021 Salı 15:04
Tiyatrocular Samsun'da buluştu

Karadeniz Bölgesi’nde üretim yapan tüm tiyatro ekiplerini bir araya getirmek, ortak bir çatı altında toplamak amacıyla 2010 yılında Samsun’da kurulan Karadeniz Tiyatrolar Birliği (KATİB) 8. Tiyatro Köyü Buluşması’nı 7 ilden 19 farklı tiyatro grubunun katılımıyla 27-30 Ağustos tarihleri arasında Atakum Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirdi.

 

RENGARENK GEÇİT TÖRENİ

Etkinlik boyunca her gün çocuk tiyatrosu (Kukla oynatımı, nesnelerin ve objelerin kişileştirilmesi), pandomim, clown, jonglör, sokak tiyatrosu, dans ve hareket, doğaçlama tiyatro, role hazırlanma, yoga, diksiyon ve Geleneksel Türk Tiyatrosu atölyeleri yapıldı. Çakırlar Korusu’nda gerçekleşen eğitimleri ise Firuze Engin, Orçun Masatçı, Pat Atölye, Yaşar Gündem, Erhan Başoğlu, Ünal Yeter, Canan Yerlikaya, Semih Tiryaki, Mehmet Çömez verdi. Atakum sahilinde yapılan rengarenk festival yürüyüşü ile başlayan buluşma kapsamında Zonguldak Z Sahne Tiyatro Grubu’nun “Romeo ve Juliet’in Tarifsiz Hikayesi” ve Samsun Sanat Tiyatrosu’nun “Gölgesinde Çınarın” isimli tiyatro oyunları yurttaşların beğenisine sunuldu. Etkinlikte ayrıca “Pandemi Sonrası Yerel Yönetimler ve Sanat” söyleşisi de gerçekleşti.