bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun'da 2. Pastacılık Festivali
YAŞAM // 30 Nisan 2017 Pazar 00:57 // Güncelleme: 30 Nisan 2017 Pazar 00:57

Butik pastacı Zümra Uludoğan ve Empati Organizasyon tarafından düzenlenen Master Of Cake Pasta Yarışması'nın ikincisi 20-21 Mayıs tarihleri arasında Samsun'da gerçekleşecek.

Samsun'da 2. Pastacılık Festivali
Geçtiğimiz yıl Samsun'da birincisi düzenlenen Master Of Cake Pasta Yarışması, Samsun'un ödüllü butik pasta sanatçısı Zümra Uludoğan ve Empati Organizasyon işbirliği bu yıl festival havasında gerçekleşecek. Hampton By Hilton Samsun Oteli'nde 20-21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek pastacılık festivaline Türkiye'nin her bölgesinden 500'den fazla yarışmacı katılacak.

Yarışma hakkında bilgi veren butik pastacı Zümra Uludoğan, organizasyonun Samsun adına önemli bir etkinlik olduğunu belirterek, ''Master Of Cake Pasta Yarışması'nın ilkini geçen yıl düzenlemiştik. Büyük ilgi gören yarışmamızı bu yıl Empati Organizasyon ile daha geniş kapsamlı ve güçlü bir şekilde yapacağız. Samsun Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle gerçekleşen iki gün sürecek olan yarışmamız, Türkiye'nin ilk konaklamalı pasta festivali olacak'' dedi.

Yarışma kayıtlarının 1 Mayıs'a kadar süreceğini ifade eden Uludoğan, ''Yarışmaya 81 ilden pastacılar katılıyor. Bu yarışma Anadoluda çok zor şartlar altında yapılan bir yarışma. Ancak biz 2018 yılında bu yarışmayı uluslararası hale getirmeyi planlıyoruz ve bunu Samsun'a kazandırmayı hedefliyoruz'' dedi.

İki gün sürecek yarışmaya Türkiye Aşçılar Federasyonu'nun da (TAFED) tam destek verdiğini ve 25 kişilik şef kadrosu ile katılacağını belirten Uludoğan, ''20 firmanın stant kuracağı festivalde 13 kategoride yarışmalar gerçekleşecek. Jürimiz TAFED Milli Takımı'ndan oluşuyor. Ülkenin en iyi aşçılarının, pasta ustalarının, en iyi şeker sanatçılarının yer aldığı jüri kadrosu kurduk. Festivalde pastacılık şovu ve şeker hamuru modellemeleri gösterileri yapılacak. Çikolata sanatçıları gelecek. Cumartesi günü yapılacak yarışma pazar günü düzenlenecek ödül töreni ile son bulacak. Dereceye girenlere birbirinden güzel hediyeler sunulacak'' diye konuştu.